Demi-glace

Categorii: Retete condimente, Retete din Franta, Retete de Sosuri si Salsa, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Demi-glace
Pinterest

Secretul bucatarilor profesionisti: demi-glace, o baza excelenta pentru sosuri. L-am facut in varianta moderna, fara faina in ideea ca faina se poate adauga la fiecare mancare in parte daca e necesar. Pasii sunt identici cu prepararea supei de vita pe care am postat-o aici, doar ca a doua zi supa se mai fierbe cateva ore pana se reduce substantial.

Ingrediente
Demi-glace

2.5 kg oase vitel/vita (1 kg oase de vita, 1 kg piept de vitel cu os, 500 gr rasol vita cu os)
1 lingura pasta de rosii
2 linguri otet
2 morcovi
1 ceapa mare
1 bucata telina radacina (cca 150 gr)
2 foi dafin
1 legatura patrunjel
3-4 fire cimbru
1 fir rozmarin
1/2 lingura piper negru boabe
1 lingurita sare

Preparare
Demi-glace

  1. Se aseaza oasele intr-un singur strat intr-o tava mare si se dau la cuptor la foc maxim pentru 1 ora.
  2. Se pun intr-o oala mare (una mai larga, nu folositi una inalta) restul ingredientelor (zarzavatul sa fie taiat bucati mari). Asezati deasupra carnea din cuptor.
    Adaugati apa rece, cat sa fie carnea si legumele perfect acoperite. Adaugati sarea.
  3. Fierbeti la foc mic pentru cca 7 ore. Supa nu are voie sa clocoteasca deloc, doar sa bolboroseasca usor, altfel va iesi tulbure! Nu amestecati deloc in oala in acest timp! Nu mai adaugati apa dupa ce incepe sa fiarba! Singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti e sa spumati supa din cand in cand.
  4. Strecurati supa folosind o strecuratoare in care puneti tifon dublu.
  5. Supa strecurata cand se racoreste se da la frigider pana a doua zi. Se ia toata grasimea care s-a solidificat deasupra si se arunca. Supa va arata cam ca si raciturile.
  6. Se pune supa intr-o oala si se fierbe iar la foc mic timp de 3 ore, pana se reduce mai mult de jumatate.
  7. Se strecoara supa redusa prin tifon. Dati la frigider pana se intareste. Va arata ca jeleul. Rezista 2 saptamani la frigider si 6 luni la congelator.
 
Demi-glace - Demi-glace

1. Demi-glace

Demi-glace - Demi-glace

2. Demi-glace


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 18)  

 
loading...

 

 

Mihaela Baciu  acum 5 ani - 8 Decembrie 2012 22:57  

Re: Demi-glace

Draga Ioana, te rog recomanda-mi o carmangerie de unde sa cumpar oasele de vitel. Nu prea am vazut prin magazinele prin care am fost si m-ai ademenit ingrozitor cu retetele astea pe baza de demi glace. Adevarul e ca nici carne de vitel nu prea se gaseste, ar fi frumos de stiut o sursa sigura. merci si felicitari pentru site, esti un model si o permanenta sursa de inspiratie pentru multi dintre noi vesel
 

Ioana  acum 5 ani - 10 Decembrie 2012 13:24  

Re: Demi-glace

Cora, au deseori oase de vitel si vita. si rasolul de supa cu os de acolo e bun. de la carmangeriile cosm-fan ([link]) mai poti comanada carne de vita buna. eu iau de la ei muschi de vita cand nu gasesc la Cora.
 

Vlad  acum 4 ani - 9 Octombrie 2013 17:12  

Re: Demi-glace

Nu stii daca gsaesc in amagzine demi-glace gata facut si eu numa sa il prepar ? .. si de unde pot sa iau asa ceva ? :D
 

Ioana  acum 4 ani - 9 Octombrie 2013 17:46  

Re: Demi-glace

este gata preparat si demi glace si sos brun, insa se gaseste mai greu la noi. in magazinele cu delicatese de obicei. sigur am vazut si online, dar nu mai gasesc acum siteul respectiv. pretul este destul de piperat.
 

Ioana  acum 4 ani - 9 Octombrie 2013 17:50  

Re: Demi-glace

ia uite ca am gasit siteul: [link] numai ca vezi tu pretul e mare si mai sunt si ingrediente ciudate pe acolo (maltodextrina etc). la acest pret macar sa fie bio vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus