Fursecuri Negrese

Categorii: Retete desert, Retete de Craciun, Retete de Pasti, Retete lact-ovo-vegetariene, Retete rapide, Retete simple

 

Fursecuri Negrese
Pinterest

Fursecuri cu gust intens de ciocolata. Cand le mananci iti aduc aminte de o bucata de Negresa. Sunt pufoase in interior. O alta mare calitate a lor e ca se fac foarte usor. Si inca un avantaj este ca se pastreaza bine cateva zile, fara a se intari. Am lasat cateva bucati neacoperite si dupa 2 zile erau aproape ca in ziua in care le-am copt, nu s-au uscat.

Ingrediente
Fursecuri Negrese

200 gr unt (80% grasime)
280 gr faina alba (BL 55)
65 gr cacao
1/2 plic praf de copt
1 varf cutit bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita scortisoara (sau cafea instant)
1/4 lingurita sare
200 gr zahar brun (mai exact am folosit 150 zahar brun + 50 zahar brut)
1 plic zahar vanilat
1 ou
1 galbenus de ou
cateva linguri de zahar tos sau zahar pudra vanilat (pentru decorat)

Bucati: 12-13

Preparare
Fursecuri Negrese

  1. Se topestepe foc mic untul. Se lasa sa se raceasca (trebuie sa fie doar racorit bine, nu sleit).
  2. Se cerne faina impreuna cu cacaoa, scortisoara, sarea, praful de copt si bicarbonatul.
  3. Se mixeaza zaharul cu ouale pana obtineti o crema groasa, de culoarea cafelei cu lapte (cca 5 minute).
  4. Se adauga untul, turnat in fir subtire in timp de continuati sa mixati. Crema va denevi mai groasa, se vad urmele de la tel.
  5. Se adauga faina in 2 transe si se amesteca cu o paleta de patiserie. Amestecati doar pana faina e absorbita. Aluatul rezultat este unul ferm care se poate modela usor si nu se lipeste de maini.
  6. Se formeaza bile din cate 1 lingura cu varf de aluat (cca 55 - 60 gr / bila). Se trec bilele prin zahar tos sau zahar pudra vanilat.
  7. Se coc la 175C timp de 15-17 minute. Fursecurile vor fi moi cand le scoateti, dar se vor intari dupa racire. Ca sa le luati din tava folositi o paleta lata pe care o bagati cu grija dedesubt (folosesc o spatula pentru servit tortul).
 
Fursecuri Negrese - Am adaugat untul peste ouale frecate cu zahar

1. Am adaugat untul peste ouale frecate cu zahar

Fursecuri Negrese - Adauga faina in doua transe

2. Adauga faina in doua transe

Fursecuri Negrese - Aluatul final

3. Aluatul final

Fursecuri Negrese - Bilele in tava

4. Bilele in tava


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 17)  

 
loading...

 

 

maria  acum un an - 9 Martie 2016 15:13  

Re: Fursecuri Negrese

Rasfat...rasfat...pe noi..
 

Ioana  acum un an - 9 Martie 2016 15:49  

Re: Fursecuri Negrese

papilele se vor rasfata maxim. si poate si vecinii un pic. asa tare se simte in casa mirosul de ciocolata cand ii coci. nu mi-am dat seama, dar am iesit in oras si la intoarce m-a izbit mirosul de cum am intrat in casa imi e pofta
 

maria  acum un an - 9 Martie 2016 16:28  

Re: Fursecuri Negrese

Zimbiti - e praznic tehnokrat!"

Am zambit si cred ca si ti vei face la fel.
Pentru 8 Martie
Sa ai o primavara imiresmata


Savatie Bastovoi

Femei mai vesele, mai triste,
De curte veche, comuniste,
Militaroase, oengiste,
Casnice, corporatiste -

De-a pururi ele-o sa existe.

Rostesc salutul tehnokrat,
In ziua asta de 8 Mart,
Iau inima si o impart
Ca pe o carte de Paul Sartre.

Zimbiti - e praznic tehnokrat!
 

Rai Cristina  acum un an - 30 Aprilie 2016 10:19  

Re: Fursecuri Negrese

vesel Reteta usoara si buna...cantitatea de faina este mai mare... pentru a putea fi modelate vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus