Must

Retete bauturi Retete romanesti

E octombrie, a inceput suretiul! Imi place sa particip la culesul strugurilor, fiind o activitate tonica in mijlocul naturii, in miros de padure si struguri copti, alaturi de toata familia. Dupa ce am strans toti strugurii, stam cu o felie de cozonac si un pahar de tuica in varf de deal ca sa ne tragem sufletul. Apoi ne indreptam spre casa sa-i facem must, care pana la Craciun va deveni un vin numai bun e fiert. Totul se incheie cu o masa cu supa de pui, sarmale si prajituri.

Daca va e dor si voua de aceste momente, insa sunteti departe de tara sau nu mai aveti rude cu vie, puteti sa va preparati si acasa un pahar de must. Cel mai eficient e cu un storcator de fructe, dar in lipsa procedati ca mai jos.

Ingrediente

struguri copti (dulci si zemosi)

  1. Se spala strugurii. Se scot boabele de pe ciorchine.
  2. Se strivesc strugurii fie in robot sau cu un strivitor de cartofi.
  3. Se pun strugurii zdrobiti intr-o sita cu tifon. Se storc pana iese zeama din ei.
  4. Se pastreaza in sticle, la rece, pentru a nu fermenta. Daca doriti sa-l pastrati mai mult, fie il congelati, fie puneti cate o aspirina in fiecare sticla.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...