Ciocolata alba fierbinte

Retete bauturi Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Ciocolata alba fierbinte

Fierbinte, cremoasa si aromata. =P~ Mie imi place exact dupa reteta de mai jos, dar aromele pot varia. Daca nu va place cafeaua o puteti inlocui cu putina scortisoara, cu cardamom sau cu coaja razuita de portocala.

Ingrediente

350 ml lapte
4-6 lingurite amidon
100 gr ciococlata alba
2 lingurite rase cafea instant
2 varfuri lingurita nucsoara
1-2 plicuri zahar vanilat (sau putina esenta de vanilie)
putina cacao sau ciocolata rasa (pentru decor)

Portii: 2

  1. In blender punem ciocolata data pe razatoarea mare, cafeaua, vanilia si nucsoara.
    * ciocolata alba este destul de dulce si dupa parerea mea nu mai e nevoie de zahar asa ca am folosit doar esenta de vanilie, dar daca preferati deserturile foarte dulci folositi zahar vanilat
  2. Amestecam laptele cu amidon si fierbem totul, la foc mic, amestecand des, pana laptele incepe sa se ingroase un pic. Cam 5 minute dureaza.
    * folositi 4 lingurite amidon daca doriti o ciocolata usor cremoasa si 6 lingurite daca doriti o ciocolata mai vascoasa
  3. Turnati laptele fierbinte in blender si mixati totul cam 1 minut.
  4. Turnati in 2 cani si pudrati cu putina cacao sau razuiti putina ciocolata deasupra. Serviti imediat!

Ciocolata alba fierbinte

Ciocolata alba fierbinte

Comentarii (10)

 

Madalina Dragomir  acum 14 ani - 10 Decembrie 2009 10:56  

Cat de buna o sa fie asta de savurat langa brad mama mama, o sa ma gandesc si la voi cand iau cate o gurita si ascult colinde :)
 

camy  acum 14 ani - 10 Decembrie 2009 16:09  

se poate inlocui nucsoara cu ceva?
 

Ioana  acum 14 ani - 10 Decembrie 2009 16:19  

putina scortisoara sau cardamom, cum am scris in intro sau daca nu-ti place, poti sa nu pui, lasi doar cafeaua
 

alina  acum 14 ani - 11 Decembrie 2009 13:19  

Pare super buna si o s-o incerc.O intrebare am..... e voie sa pui ceva fierbinte in blender?Nu de alta dar am facut intr-o zi fasole frecata si am dat-o prin blender si dupa ce am pus-o m-am gandit ca poate ii prea fierbinte si ca poate nu-i bine.
 

Ioana  acum 14 ani - 11 Decembrie 2009 18:52  

eu am pus chestii fierbinti in blender, de la fasole cum ai facut tu, la ficat sa fac pate, supe creme... bauturi... si inca nu a crapat vasul. fiind de plastic si eu am avut retineri la inceput, dar il am deja de cativa ani buni si e intreg.
 

Laura  acum 14 ani - 14 Decembrie 2009 18:39  

Buna, acum am primit adresa si sunt incantata de ceea ce vad .Cu siguranta voi incerca.
 

rrrrrrrrrr  acum 14 ani - 18 Ianuarie 2010 17:18  

:-&
 

camy  acum 14 ani - 8 Februarie 2010 09:00  

se poate inlocui amidonul cu ceva? intreb pentru ca eu sunt in italia si nu stiu unde sa caut aici
 

Ioana  acum 14 ani - 8 Februarie 2010 13:54  

poti pune bomboane marshmallow ca si aici: /retete/ciocolata-fierbinte-a-la-jamie?de-sezon=true vor da o textura cremoasa, similara cu cea data de amidon
 

Delia  acum 11 ani - 7 Februarie 2013 12:26  

Eu am pus ciocolata normala, ca nu aveam alba in casa, si a iesit super!!!!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...