Orez indian cu creveti

Bucataria indiana Retete cu orez Retete cu peste si fructe de mare Retete fara gluten

Orez parfumat cu creveti la cina de duminica. Condimentarea e delicata pentru a nu acoperi crevetii.

Ingrediente

20-25 creveti proaspeti (cca 350 gr)
1 ceapa medie
1 lingura rasa pasta de ghimbir si usturoi (sau o bucata de 2 cm ghimbir dat pe razatoarea mica + 4 catei usturoi striviti)
1/4 lingurita chili pudra
1/2 legatura patrunjel
5-6 frunze mari menta
1 lingura ulei
1 lingura unt
sare, piper negru

Orez indian

1 cana de orez basmati
1 1/4 cana apa
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita turmeric
2 cuisoare
2-3 pastai cardamom verde
1 bucata baton scortisoara (cca 1 cm)

Portii: 3

  1. Orezul se spala in mai multe ape pana ramane apa curata pe el. Se acopera apoi cu apa rece si se lasa 30 minute.
  2. Se pune apa la fiert cu sarea, cardamomul (strivite cu latul unui cutit cat sa se expuna semintele din interior), cuisoarele, scortisoara si turmenicul. Cand apa fierbe se adauga orezul bine scurs. Se aduce iar la fierbere, se da focul la mic, se acopera cu capac si se lasa la fiert timp de 5 minute.
  3. Se ridica capacul, se aseaza un prosop pe oala (veti vedea ca nu mai este apa pe orez), apoi se pune la loc capacul. Se stinge focul si se lasa orezul sa se faca in abur timp de 15 minute. In acest timp nu ridicati capacul! Dupa acest timp, ridicati capacul si luati condimentele din el.
    * mai multe poze din timpul prepararii orezului indian puteti vedea aici.
  4. Cat timp se face orezul in abur pregatiti crevetii: intr-o tigaie larga incingeti uleiul si caliti ceapa tocata marunt pana aceasta incepe sa prinda putina culoare (cca 10 minute).
  5. Adaugati pasta de ghimbir-usturoi si chili si caliti inca 1 minut. Adaugati crevetii, sare si piper macinat si amestecati sa se acopere de ingredientele din tigaie. Sotati-i doar pana-si schimba culoarea in roz pe ambele parti (cca 2 minute).
  6. Adaugati untul si verdeturile tocate fin si sotati inca 1 minut.
  7. Adaugati orezul peste creveti si amestecati pana totul se amesteca foarte bine. Gustati de sare. Opriti focul si acoperiti tigaia. Lasati sa stea 5 minute.
  8. Se serveste cald.

Sotam crevetii pana devin roz

Se adauga verdeturile si untul

Se adauga orezul

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...