Papricas de ciuperci

Ingrediente

1 kg ciuperci champignon (curatate de codite)
1 ceapa
1 lingura boia dulce
3 linguri rase faina
3 linguri smantana (cca 100 gr)
1 lingura suc de lamaie
1/4 legaturica patrunjel
cateva fire marar
2-3 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

  1. Ciupercile se taie in doua sau patru, in functie de marime.
  2. Se incinge cate o lingura de ulei intr-o tigaie mai adanca si se prajesc ciupercile la foc mare, in ture, astfel incat sa nu fie inghesuite in tigaie. Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa doar pana se rumenesc si se amesteca des. La fiecare tura mai adaugati ulei daca este necesar. Se pun ciupercile deoparte si se stropesc cu sucul de lamaie.
  3. Adaugam inca 1 lingura de ulei in tigaie si cand e incins adaugati ceapa tocata marunt. Se lasa pana se inmoaie.
  4. Se pun ciupercile la loc in tigaie (cu tot cu sucul lasat), se adauga boiaua si 2 cani de apa. Se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la fiert, la foc mediu pentru 10-15 minute.
  5. Se freaca smantana cu faina si 150 ml apa si se toarna peste ciuperci. Se fierbe, amestecand, pana papricasul se ingroasa (cca 2-3 minute).
  6. Stingem focul si adaugam verdeturile tocate fin.

Se prajesc ciupercile

Le stropim cu sucul de lamaie

Fierbe cu boia si 2 cani de apa

Adaugam smantana si faina

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...