Papricas de pui cu galuscute de faina

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete din Ungaria

Reteta Papricas de pui cu galuscute de faina

O reteta traditionala din Ungaria, foarte populara la noi Ardeal.

Ingrediente

1 tavita pulpe pui (6 bucati)
2 cepe
1 lingura boia dulce
2 catei usturoi
2 linguri faina
3 linguri bune de smantana
2 linguri ulei
sare, piper

Galuscute

2 oua
2 linguri ulei
200 gr faina
sare

Portii: 4

  1. Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana se inmoaie.
  2. Se adauga pulpele de pui si se rumenesc pe ambele parti, cat sa-si schimbe culoarea. Presarati pulpele cu putina sare si piper. Adaugam boiaua si stingem cu 2 cani de apa/supa. Adaugam usturoiul tocat. Punem capacul la oala si lasam la fiert 30 minute. Le mai amestecam din cand in cand.
  3. La sfarsit adaugam smantana frecata cu faina si dizolvate cu putina apa (cca 100ml) si amestecam. Mai lasam 1 minut la fiert. Dregem de sare.
  4. Galuscute: am batut 2 oua cu sare, am adaugat 100 ml apa si apoi faina pana am obtinut un aluat moale dar consistent, apoi am adaugat uleiul.
  5. Am pus la fiert o oala plina cu apa cu 1 lingurita sare si deasupra am asezat instrumentul pentru preparat galuscute. Galuscutele cad prin gaurile instrumentului in apa, se lasa sa dea cateva clocote dupa ce se ridica la suprafata.
  6. Se scot cu o paleta din apa, scurgandu-se bine si apoi se arunca in papricas sa absoarba sosul.
    * pentru o varianta mai comoda, in loc de galuscute puteti folosi paste scurte.

Fierbem pulpele

Fierbem pulpele

Adaugam smantana frecata cu faina si gata papricasul

Adaugam smantana frecata cu faina si gata papricasul

Aluat galuscute

Aluat galuscute

Punem aluatul in instrumentul de galuscute

Punem aluatul in instrumentul de galuscute

Miscam partea mobila si galuscutele cad in apa

Miscam partea mobila si galuscutele cad in apa

Scurgem galuscutele

Scurgem galuscutele

Le aruncam in sos

Le aruncam in sos

Papricas de pui cu galuscute de faina

Papricas de pui cu galuscute de faina

Comentarii (61)

 

Ultimele comentarii

darvenia  acum 9 ani - 1 August 2012 16:56  

ciao Ioana as vrea sa stiu daca ai incercat sa faci si lecs˛ unguresc
 

Ioana  acum 9 ani - 1 August 2012 17:31  

aici am varianta mea de lecso in care am pus orez: [link]

zic ca e varianta mea fiindca e un pic mai "light". eu pun mai putin ulei, toc ardeiul cu ceapa mai marunt si doar le las sa se inmoaie, apoi pun rosiile. in mod normal se pune mult mai mult ulei, apoi felii de ceapa care se prajesc practic in ulei, apoi adaugi ardeiul felii si-l prajesti si pe el si apoi rosiile. Se fierbe pana uleiul se ridica deasupra.
 

darvenia  acum 9 ani - 5 August 2012 13:40  

da ai dreptate dar eu am cautat reteta de lecs˛ in bucataria ungureasca, :)
 

L─âzuran Iasmina  acum 9 ani - 23 August 2012 15:07  

Eu am mai pus si 2 ardei (mai micuti) si 2 rosii , a iesit foarte gustos :D
Multumesc pt reteta! :)
 

Ioana Kali  acum 8 ani - 21 Noiembrie 2013 23:21  

Super buna! Am avut emotii cu galuscutele, am facut pentru prima data, dar au iesit. Abia astept sa ajunga si sotul meu acasa pentru a gusta din asa bunatate :)
 

lavinia  acum 8 ani - 19 Martie 2014 19:27  

;) ;) ;) ;) ;) abia astept sa o gatesc maine ca arata fffff bine
 

olga  acum 7 ani - 19 Noiembrie 2014 16:14  

Dupa ce am tanjit ani dupa un pui de casa, am primit unul. L-am combinat cu o alta preferinta -orzo (nu l-as fi descoperit fara tine)- rezultatul -delicios.

Multumesc, multumesc, multumesc
 

Gerda Luca  acum 7 ani - 30 Decembrie 2014 13:12  

galuscutele se numesc spńtzle ( spetle)
 

galactic visitor  acum 5 ani - 12 Decembrie 2016 06:07  

salut Ioana,
usturoi in paprikas ?! este aproape o blasfemie :)
incearca sa pui scortisoara in sos. ...fara usturoi. si iese un deliciu.
pentru ingrosarea sosului se poate folosi faina de tapioca (cassava / manioc / yuca - cum vrei sa-i spui), amestecata in smintina. o sa ai un sos lucios si gelatinos.
[link]
in alta ordine de idei, multumiri pentru site. imi plac ordinea si rigurozitatea :) trebuie ca esti o comoara la casa omului :)
s-auzim numai de bine.
 

Ioana  acum 5 ani - 12 Decembrie 2016 08:54  

nu as pune amidon sau alte asemenea la papricas, ele fac intr-adevar sosul gelatinos cum spui, dar in aceasta cantitate acea textura mi se pare cam gretoasa. acea textura e ok daca sosul e folosit doar sa acopere usor bucatile de carne sau legume (cum ar fi in mancarea chinezeasca), dar daca sosul e proportional mai mult, atunci nu e o idee tocmai buna.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...