Paste cu legume la cuptor

Ingrediente

250 gr paste scurte
125 gr mozzarella
125 gr cascaval afumat
1 ceapa mica
1 ardei mic
1 dovlecel mic
1/2 vanata mica
5 ciuperci champignon
5 frunze busuioc
2 linguri ulei
sare, piper

Sos parmezan

50 gr unt
1 lingura faina alba
250 lapte fierbinte
50 gr parmezan
sare

Portii: 4

  1. Se incinge bine uleiul si se calesc in el ceapa, ardeii tocati (dar nu foarte marunt), si vanata cubulete, pana se inmoaie un pic.
  2. Se adauga restul legumelor taiate cubulete. Se soteaza la foc mare pana sunt facute, dar nu foarte moi.
  3. Se iau legumele de pe foc si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se adauga si busuiocul tocat.
  4. Se pune la fiert multa apa cu sare. Se pun pastele la fiert dupa instructiunile de pe pachet.
  5. Cat timp fierb pastele, se pregateste sosul alb folosind instructiunile de aici. Se ia sosul de pe foc si se adauga in transe parmezanul razuit, amestecand dupa fiecare transa pana se topeste.
  6. Se amesteca pastele fierte si scurse cu legumele sotate. Se adauga sosul parmezan peste ele si se drege amestecul de sare.
  7. Se pune tot amestecul intr-un vas termorezistent. Se rupe mozzarella deasupra. Se presara cascavalul afumat razuit.
  8. Se da vasul la cuptor, la 200C, pana branzeturile sunt topite (cca 20 minute).
  9. Se serveste cald.

Amestecam pastele cu legumele si sosul

Punem totul in vas termorezistent

Presaram cascaval si mozzarella deasupra

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...