Carpaccio de vita cu paste

Categorii: Retete aperitive, Retete din Italia, Retete de mancaruri cu carne, Retete rapide, Retete cu carne de vitel sau vita

 

Carpaccio de vita cu paste
Pinterest

Acesta a fost pranzul de duminica, inspirat romantic dintr-un pranz la Paris.

Ingrediente
Carpaccio de vita cu paste

200 gr muschi de vita (sau vrabioara)
parmezan
ulei masline extravirgin
lamaie
sare, piper

Salata de paste

250 gr paste scurte
4 catei usturoi
1/2 ardei gras (eu am folosit cate o felioara galben, verde si rosu)
15 rasnite fulgi chili
7 frunze busuioc
8 linguri ulei masline
sare

Portii: 2
Timp de preparare: 30 minute

Preparare
Carpaccio de vita cu paste

  1. Se taie muschiul felii subtiri (cca 1/2 cm).
    * daca aveti feliator de carne, puteti pune carnea in congelator pana se intareste un pic si apoi sa taiati felii subtiri cu feliatorul; daca faceti asta, sariti pasul 2 si 3, veti aseza feliile direct pe farfurie.
  2. Se aseza jumatate din felii pe o folie de plastic, una langa alta. Se pune o alta folie de plastic deasupra. Cu un ciocan de snitele (partea plata; sau cu fundul unui pahar plat) se bate carnea ca pentru snitele, incepand din centru, cu miscari usoare ca sa nu rupeti carnea. Repetati cu restul de carne.
    * carnea batuta poate fi pastrata intre folii, la frigider, maxim 4 ore.
  3. Cand e gata carnea luati folia de deasupra. Rasturnati carnea pe o farfurie si luati a doua folie de pe ea.
  4. Stropiti carnea cu putin ulei de masline, putin suc de lamaie si presarati sare si piper. Radeti parmezan deasupra, folosind instrumentul pentru curatat legume.
  5. Puneti pastele la fiert in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  6. Pana se fac pastele taiati usturoiul felii si puneti-l in uleiul incalzit. Sotati usturoiul la foc mic timp de 5 minute, pana devine usor auriu. Scoateti usturoiul din tigaie si in loc adaugati ardeiul taiat cubulete foarte mici. Prajiti-l timp de 5 minute, pana se inmoaie un pic. Adaugati chili si mai prajiti 1 minut.
  7. Adaugati pastele scurse de apa si 2-3 linguri din apa in care au fiert. Amestecati si adaugati sare dupa gust.
  8. Luati pastele de pe foc si adaugati busuiocul taiat fasiute.
  9. Serviti carpaccio cu o portie de paste caldute (sau la temp. camerei).
 
Carpaccio de vita cu paste - Feliile pe folie

1. Feliile pe folie

Carpaccio de vita cu paste - Batem feliile

2. Batem feliile

Carpaccio de vita cu paste - Rasturnam pe farfurie

3. Rasturnam pe farfurie

Carpaccio de vita cu paste - Asezonam carpaccio

4. Asezonam carpaccio


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 8)  

 
loading...

Coada de vita cu cinci arome

19 Ianuarie 2016

Coada de vita cu cinci arome

Supa de coada de vita

18 Ianuarie 2016

Supa de coada de vita

 

 

Sorina  acum 6 ani - 13 Decembrie 2011 19:20  

Re: Carpaccio de vita cu paste

Nu contest gustul pentru ca in poza arata totul delicious, insa carne a e cruda?
 

Ioana  acum 6 ani - 13 Decembrie 2011 19:49  

Re: Carpaccio de vita cu paste

da, carnea e cruda. stiu ca nu e pe gustul tuturor...
 

Sorina  acum 6 ani - 14 Decembrie 2011 10:35  

Re: Carpaccio de vita cu paste

Nu vreau sa zic ca nu e pe gustul meu pana nu incerc. Acum chiar sunt curioasa :D
 

Ioana  acum 6 ani - 14 Decembrie 2011 11:17  

Re: Carpaccio de vita cu paste

super atunci! si daca-ti place, o sa mai am o reteta cu carne cruda de vita pentru saptamana viitoare.
 

irina  acum 5 ani - 22 Aprilie 2012 21:18  

Re: Carpaccio de vita cu paste

Carnea de vita cruda poate fii infectata cu chisturi de taenia saginata,un parazit care se transmite si la om si poate duce la moarte.Recomand sa nu mancati asa ceva.Consumati carnea si pestele bine preparat termic!
Sincer,arata si scarbos asa..
 

Costin  acum 4 ani - 17 Ianuarie 2013 20:39  

Re: Carpaccio de vita cu paste

Arata bine in poze, insa este departe de reteta de carpaccio. Fezandarea, ai uitat-o...si e numai 4-5 zile. Caperele, la fel. Feliarea carnii, se face in felii subtiri, 3mm.
Iti apreciez site-ul, dar hai sa nu ne batem joc de retete...
@Irina, pentru tine si altii ca tine exista Actimel si alte "bunatati" pline de chestii "sanatoase". Nu iti strica stomacul cu delicatese.
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus