Piure de Paris

Retete cu cartofi Retete garnituri Retete de Craciun Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

A se citi prospectul inainte de utilizare.

Compozitie: cartofi, lapte, muuult unt si sare.
Utilizare: doar de Craciun, Pasti plus inca o ocazie speciala la alegere / an
Mod de administrare: maxim 2 linguri / portie la adulti si copii
Reactii adverse: o usoare stare de extaz; relaxati-va pana trece
Supradozaj: alergati 30 minute
Pastrare: pe abur
Detinatorul autorizatiei: Joel Robuchon

Ingrediente

600 gr cartofi fainosi (pentru piure sau copt)
200 gr unt nesarat
250 ml lapte fierbinte
sare

  1. Se fierb cartofii in coaja pana furculita intra usor in ei. Se scurg si se curata imediat, asa fierbinti (tineti cartoful intr-un prosop si cu lama unui cutiti curatati coaja).
  2. Se trec cartofii fierbinti printr-o presa de piure. Se pun intr-o tigaie larga. Se pune tigaia pe foc mic si se amesteca in cartofii striviti timp de 5 minute, sa se evapore lichidul din ei.
  3. Se adauga untul taiat cubulete mici, pe rand. Amestecati dupa fiecare transa pana untul e topit.
  4. Adaugati laptele fierbinte si amestecati cu un tel sa se aereze piureul. Va rezulta un piure cremos. Adaugati sare dupa gust.
  5. Treceti piureul printr-o sita fina (cate 1-2 linguri pe rand) ca sa iasa mai fin si mai pufos.
  6. Piureul se serveste imediat in cantitati mici (eventual stropit cu ulei de trufe). Daca nu-l serviti imediat, se acopera cu folie de plastic, apoi se pune un capac pe oala. Se pastreaza pe abur timp de 1 ora.

Cartofii trecuti prin presa

Adaugam untul in transe

Untul e incorporat

Adaugam laptele fierbinte

Trecem piureul prin sita

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...