Prune uscate umplute cu nuci

Retete desert Retete cu fructe Retete rapide Retete simple

Doamne, cu reusita e combinatia! Oare de ce am mancat pana acum prunele uscate goale?

Ingrediente

prune uscate fara samburi
samburi de nuci
200 gr smantana
1 pliculet zahar vanilat (bourbon)
1 lingura zahar
putina scortisoara pentru decorat

  1. Se pun prunele intr-un bol si se acopera cu apa fierbinte. Se lasa sa se rehidrateze pentru cca 30 minute. Se scurg si se absorb cu servetele de bucatarie.
  2. Se introduce in fiecare pruna cate 1/2 sau 1/4 sambure de nuca (in functie de cat e de mare pruna). Este indicat ca aceasta operatiune sa se faca cu macar cateva ore inainte de servire pentru ca samburii de nuca sa aiba timp sa se inmoaie un pic.
  3. Se freaca smantana cu zaharul pana acesta este dizolvat complet.
  4. In cupe mici de sticla se pune un strat de smantana, apoi cateva prune, alt strat de smantana, iar prune si la final smantana.
  5. Se presara, cu ce altceva decat scortisoara.

Prune umplute cu nuci

Smantana cu zahar

In bol

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...