Tarta rapida cu prune

Retete desert Retete cu fructe Retete ieftine Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Tarta rapida cu prune

Reteta de tarta cu prune rapida si gustoasa... e ceea ce cautam majoritatea dintre noi cand e vorba de gatit. Iar sfatul meu este sa cumparati aluat foietaj gata taiat la dimensiunea aceasta (se vand pachete cu foi individuale dreptunghiulare sau rotunde de mici dimensiuni) care nu are doar avantajul ca nu mai trebuie decupat, dar puteti folosi cate foi doriti pentru tarta cu prune, restul putand ramane la congelator.

Ingrediente

1 bucata aluat foietaj (20 x 10 cm)
3 prune
1 plic zahar vanilat
1-2 linguri praline

Sos cu rom

2 linguri smantana (acra)
1/2 lingura zahar pudra vanilat (sau dupa gust)
1 lingura rom

Portii: 1

  1. Se taie o bucata de aluat foietaj la dimensiunea de 10 x 20cm. Se taie o bordura pentru ea (vezi poza 1). Marginile primei foi se ung cu putina apa. Se aseaza bordura deasupra. Se unge si bordura cu putina apa.
  2. Prunele taiate in 4 se aseaza in centrul foii. Se presara praline deasupra, insistand mai ales in zona bordurii (sa fie frumos acoperita). Se presara zahar vanilat deasupra.
  3. Se da la cuptor, la 200C pentru 15-20 minute.
  4. In acest timp preparam sosul: amestecam bine smantana cu zaharul pudra si rom.
  5. Tarta calduta se serveste cu sos din belsug si extra praline presarate deasupra.

Aluatul cu bordura

Aluatul cu bordura

Asezam prunele deasupra

Asezam prunele deasupra

Comentarii (6)

 

Violeta  acum 11 ani - 9 Septembrie 2011 13:41  

suna foarte bine! de-abia astept s-o incerc! tocmai intrasem pe site-ul tau sa gasesc o reteta de placinta/prajitura cu prune..et voila - era chiar prima!
 

adry  acum 11 ani - 10 Septembrie 2011 16:27  

Cred ca adausul de praline face toti banii!!! De incercat cat de curand!
 

Sam  acum 11 ani - 20 Septembrie 2011 21:11  

Eu folosesc mere, taiate felii si amestecate cu un pic de lamaie, scortisoara si zahar brun. Am sa incerc insa si prune.
 

Diana  acum 9 ani - 20 Iulie 2013 20:07  

Reteta pentru foietaj facut in casa, nu ai? Cel din comert nu stiu cum este, si parca mi-ar placea mai mult cel de casa.
Ador retetele tale, sunt delicioase!!!! :)
 

Gabi  acum 7 ani - 4 Noiembrie 2014 01:32  

ioana, am o intrebare: de cate ori folosesc aluat foietaj partea de jos (de sub umplutura, indiferent de umplutura) nu prea creste si parca se si incrudeaza. Am patit la fel si cu tarta ta. Ce pot sa fac? M-am gandit sa coc foaia simpla un 10 min si apoi sa adaug umplutura... Dar apoi am sanse mari sa se arda pina se face si ce-i pe ea.... :(
 

Ioana  acum 7 ani - 4 Noiembrie 2014 07:46  

incerca sa pui tarta in tava deja fierbinte (o pui inauntru cand pornesti cuptorul). asa fundul se va face mai repede.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...