Bomboane de prune uscate

Retete desert Retete cu fructe Retete de post Retete pentru copii Retete rapide Retete simple

Reteta Bomboane de prune uscate

Desert sanatos, rapid, fara foc si in acelasi timp delicios? Da... exista cu siguranta, aveti dovada in fata ochilor. Le-am pregatit in varianta pentru adulti, dar in paranteza gasiti inlocuitori pentru varianta celor mici. Astfel, toata lumea va fi incantata!

Ingrediente

100 gr biscuiti simpli
50 prune uscate fara samburi (aprox 300 gr)
100 gr nuca prajita
2 lingurite cacao (sau pudra de roscove/carob pentru copiii mici)
1/4 lingurita scortisoara macinata
1 cuisor strivit pudra
1 varf lingurita nucsoara macinata
coaja razuita de la 1/2 portocala (sau lamaie)
8 linguri rom (eu am folosit sherry oloroso dulce; pentru copii se inlocuieste cu suc de portocale, mere sau suc de pe compotul de prune)
2 linguri zahar tos fin (sau nuca de cocos; pentru decorat)

Bucati: 20

  1. Se pun biscuitii intr-un robot si se mixeaza pana se maruntesc ca pesmetul. Se adauga prunele uscate si se mai mixeaza pana prunele se rup bucati mici.
  2. Se adauga toate aromele (coaja de portocala, scortisoara, nucsoara, cuisorul, cacaoa) si romul. Se mixeaza 1 minut, pana totul devine ca o pasta nu foarte moale, care se aduna in jurul axului robotului.
  3. Se adauga nuca macinata marunt si se mixeaza scurt. Daca pasta pare foarte tare (asta e in functie de cat de deshidratate sunt prunele) se mai poate adauga putin rom pana devine o pasta care se modeleaza usor.
  4. Se formeaza bile din pasta obtinuta. Se trec bomboanele prin zahar tos fin sau nuca de cocos.
  5. Se dau la frigider macar 1 ora, sa se mai intareasca si sa se amestece aromele. Se pastreaza la frigider.

Pasta pentru bomboane

Pasta pentru bomboane

Dam bomboanele prin zahar fin

Dam bomboanele prin zahar fin

Comentarii (10)

 

jojo  acum 9 ani - 8 Februarie 2013 14:29  

Ce pot pune la tiramisu in loc de branza mascarpone?
 

Ioana  acum 9 ani - 8 Februarie 2013 15:19  

crema de branza philadelphia amestecata cu putina smantana pentru frisca.
 

DIANA  acum 9 ani - 8 Februarie 2013 16:34  

;) Place ...
PS Si ideea cu br PH ptr tiramisu , este minunata , ms frumos
 

Maria  acum 9 ani - 10 Februarie 2013 14:48  

Buna Ioana! Asi avea si eu o rugaminte!
Poti posta retete cu cinabonn si cu macaron.
Imi doresc foarte mult sa fac macaron si nu gasesc o reteta care sa-mi fie pe plac.
Multumesc si mult succes in continuare!
 

ION  acum 9 ani - 25 Martie 2013 17:35  

FOARTE GUSTOS :p :p :p :p :p ;) ;) ;) ;) ;) ;)
 

Larion  acum 9 ani - 26 Martie 2013 15:52  

Hmmm gustos =P~ =P~ =P~
 

Cristina  acum 9 ani - 7 Aprilie 2013 19:22  

Asa imi facea si mie bunica cand eram mica. :)
 

Jana  acum 7 ani - 19 Februarie 2015 22:46  

Delicioase! Se topesc in gura. Multumesc Ioana. O intrebare doar, eu le-am modelat cu mainile umede, altfel se lipeau. Ai cumva o alta metoda?
 

Ioana  acum 7 ani - 20 Februarie 2015 09:34  

nu, cu mainile umede modelez si eu orice fel de "chiftele".
daca pasta iti iese extrem de lipicioasa, poti adauga mai putin rom (lichid) ca sa iasa mai ferma. am vazut ca este diferenta intre prunele uscate din supermarket (care par semiuscate) si cele din aprozare (care sunt mai deshidratate).
 

Mot Florina  acum 11 luni - 2 Octombrie 2021 12:30  

Buna.Prunele nu trebuie hidratate inainte,se pun cum sunt in pachet?
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...