Pui inabusit cu vin

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete simple

Nu stiu exact cum sa o definesc... ceva intre o tocanita si o supa. Dar stiu sigur ca aveti nevoie de paine prajita pentru sosuletul delicios.

Ingrediente

1 kg carne de pui (am folosit pulpe superioare fara piele)
1 ceapa mare
2-3 rosii din conserva
2 catei usturoi
3 fire cimbru uscat
1 foaie de dafin
100 ml vin alb sec sau demisec
1 varf lingurita turmenic
2 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

  1. In uleiul incins calim ceapa tocata marunt cu putina sare pana se inmoaie.
  2. Se adauga vinul, dafinul si cimbrul si lasam sa fiarba 1 minut. Adaugam rosiile rupte cu furculita, usturoiul si turmenicul. Lasam sa mai fiarba 1 minut.
  3. Stingem totul cu 2 cani de apa, adaugam sare si piper dupa gust si apoi adaugam carnea. Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, doar cat sa bolboroseasca usor, si lasam 1 ora. Nu e nevoie sa amestecati, dar spumati cam dupa 15 minute de fiert. La final gustati de sare.

Fierbem totul 1 ora la foc mic

Pui inabusit cu vin

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...