Pui inabusit cu vin

Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete cu putine calorii Retete ieftine Retete simple

Nu stiu exact cum sa o definesc... ceva intre o tocanita si o supa. Dar stiu sigur ca aveti nevoie de paine prajita pentru sosuletul delicios.

Ingrediente

1 kg carne de pui (am folosit pulpe superioare fara piele)
1 ceapa mare
2-3 rosii din conserva
2 catei usturoi
3 fire cimbru uscat
1 foaie de dafin
100 ml vin alb sec sau demisec
1 varf lingurita turmenic
2 linguri ulei
sare, piper

Portii: 4

Cum se prepara pui inabusit cu vin

  1. In uleiul incins calim ceapa tocata marunt cu putina sare pana se inmoaie.
  2. Se adauga vinul, dafinul si cimbrul si lasam sa fiarba 1 minut. Adaugam rosiile rupte cu furculita, usturoiul si turmenicul. Lasam sa mai fiarba 1 minut.
  3. Stingem totul cu 2 cani de apa, adaugam sare si piper dupa gust si apoi adaugam carnea. Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, doar cat sa bolboroseasca usor, si lasam 1 ora. Nu e nevoie sa amestecati, dar spumati cam dupa 15 minute de fiert. La final gustati de sare.

Fierbem totul 1 ora la foc mic

Pui inabusit cu vin

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...