Tocanita de iepure cu masline

Retete cu carne de iepure Retete de mancaruri cu carne Retete de Pasti

Reteta Tocanita de iepure cu masline

Carnea mea preferata, de iepure... =P~ Iar aceasta e o reteta simpla dupa care o puteti prepara.

Ingrediente

700 gr carne iepure (1/2 iepure)
1 conserva de 400 gr rosii
1 ceapa
3 catei usturoi
cimbru
2 foi dafin
sare
piper
2 linguri ulei
1 mana masline negre

Portii: 3

  1. Se incinge uleiul intr-o oala si se prajesc bucatile de carne pe ambele parti, cate 2-3 minute pe fiecare parte.
  2. Se scoate carnea din oala si se adauga in loc ceapa tocata si se lasa pe foc pana se inmoaie un pic.
  3. Se adauga usturoiul strivit, rosiile cu tot cu suc, foile de dafin, se condimenteaza totul cu sare, piper si cimbru. Se aseaza bucatile de carne in sos si se toarna cca 100 ml apa.
  4. Se lasa totul la fiert la foc mediu, cu capac, pentru 40 minute.
  5. Se adauga maslinele (fara samburi daca doriti) si se mai lasa la fiert 5 minute fara capac. Se serveste cu orez sau piure de cartofi.

Tocanita de iepure cu masline

Tocanita de iepure cu masline

Comentarii (42)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 12 ani - 8 Noiembrie 2011 15:01  

normal ca doresc, scrie-o te rog.
 

Iris  acum 12 ani - 7 Decembrie 2011 14:38  

Buna! Ti-am promis o reteta foarte usoara de iepure la cuptor. Imi cer scuze de intarziere. Sper sa faci reteta si sa iti si placa. La bait din cate am inteles, tu nu suporti otetul, poti sa folosesti vinul alb, sau poti sa faci ce bait doresti. Trebuie sa mentionez ca eu folosesc doar iepuri crescuti de familia mea, s-ar putea ca la iepurele cumparat din supermarket timpul de preparare sa se reduca. Iata reteta pentru iepure la cuptor cu legume si vin alb

Pentru bait iti trebuie :
400 ml apa
200 ml otet
½ ceapa
½ morcov
boabe de piper
foaie de dafin
½ lingurita sare

Apa cu otetul se pun intr-o oala se adauga sarea, foile de dafin, boabele de piper, ceapa taiata fideluta, si rondelele de morcov si se da doar un clocot. Nu se fierbe mult ca sa nu se inmoaie legumele.
Dupa ce este racit baitul, se pune iepurele intr-un bol (portionat si spalat foarte bine) si se adauga baitul peste el. Carnea trebuie sa stea cam 24 de ore cu baiul, dar este suficient si 12 -14 ore. Eu de obicei il tin de seara pana a doua zi dimineata. In acest timp, trebuie ca macar de doua ori sa amestecam carnea din bol, cu baitul.


Pt fripurica iti trebuie:
2 cepe
2 morcovi
1 ardei gras
7-8 catei de usturoi
vegetta (Maggi)
piper
apa
ulei (aproximativ 3 lingurite)
250 -300 ml vin alb
1 lingurita de miere de albine
1 lingura de bulion

Se scoate carnea din bait, se aseaza intr-o tava pentru cuptor se presara cu condiment vegetta (Maggi), se adauga ceapa taiata fideluta, morcovul taiat rondele, ardeiul taiat fasii, cateii de usturoi, 2 foi de dafin, dupa care se adauga apa aproape cat sa acopere iepurele si uleiul.
Se introduce tava in cuptorul incalzit prealabil si se verifica din cand in cand pentru a nu scadea apa, si se invarte carnea cam dupa jumatate de ora. Verificam carnea cat este de facuta cu o furculita. Cand este aprope gata (cam dupa aproximativ o ora) adaugam vinul alb si mierea de albine si il mai lasam 10 min la cuptor. Adaugam bulionul si presaram putin piper negru macinat si putina sare (numai daca este cazul) si il mai tinem la cuptor inca 10 min. Carnea trebuie sa fie moale , cand este incercata cu furculita iar sosul trebuie sa scada, cam la un sfert din cantitate si sa se ingroase putin. La final se aduga putin marar si patrunjel.
De obicei merge servit foarte bine cu piure de cartofi si castraveti murati sau gogosari in otet. Pofta buna!
 

Ioana  acum 12 ani - 8 Decembrie 2011 11:08  

merci mult de reteta. am salvat-o. iepurele cumparat se comporta cam ca si cel crescut la curte. stiu asta fiindca bunica-mea tinea iepuri si acum cand am gasit la supermarket tare m-am bucurat ca sunt la fel.
 

Iris   acum 12 ani - 8 Decembrie 2011 13:36  

Cred ca ai dreptate. eu nu am gatit niciodata cu iepuri din supermarket. dar cred ca nu e mare diferenta. E o reteta simpla, care deobicei o fac la sfarsit de saptamana. Imi plac foarte mult retetele tale si gatesc destul de des din ele. Numai bine.
 

Alexandru  acum 10 ani - 21 Iunie 2013 15:03  

O reteta simpla cu un rezultat deosebit de delicios, o reteta pentru papile Romanesti.
Am o mica recomandare, in cazul in care cumparati iepurele congelat este bine ca inainte de al gati sa il spalati cu otet si chiar de recomadat sa il lasati in otet cateva minute 15-20. Daca iepurele nu a fost scurs de sange cum trebuie prinde un gust specific care dispare in momentul in care il ''marinezi'' in otet. Dupa aceasta operatiune de obicei spal jivina.
Merci de inspiratie nu am mai mancat un urechila asa de bun de multa vreme.
 

Claudiu  acum 10 ani - 26 Iulie 2013 10:40  

Foarte buna.
 

loredana  acum 10 ani - 13 August 2013 01:51  

Intr-o zi am zis sa incerc si eu o mancare cu carne de iepure. Am cumparat unul de la magazin (ambalat parea ca sunt doua pulpe), iar cand am ajuns acasa si l-am desfacut era un iepure intreg cu cap cu tot. Avea ochii mari si gura deschisa .... brrrrrrrr.
Cu greu i-am taiat capul pentru ca nu ma puteam nici uita la el, daramite sa mai pun mana si sa-i frang beregata de tot.
Treaba a fost facuta, mancarea de asemenea, dar de mancat n-am putut. Ochii aceia inca ma bantuie.
 

ANA  acum 10 ani - 26 Septembrie 2013 14:03  

Toate retetele tale sunt super,numai aici gasesc pe plac,eu sunt o tanara incepatoare in bucatarie,dar nu caut retete usoare,imi place sa gatesc retete mai speciale.reteta asta o pregatesc sambata arata foarte bine.SUCCES in continuare
 

Alis  acum 9 ani - 12 Mai 2014 15:03  

Draga Ioana , poate si la iepure ma ajuti putin: am cumparat de la Lidl 2 iepuri, i-am pus direct la congelator pentru a astepta marele eveniment de miercuri (9 ani de casatorie), insa nu stiu cum sa-i fac: la ceaun sau la cuptor? cat sa-i las la marinat si ce fel de marinata e buna? crezi ca trebuie sa-i spal cu otet cum spune cineva aici? Mentionez ca n-am mai gatit iepure pana acum...
 

Ioana  acum 9 ani - 13 Mai 2014 10:46  

iepurele de cumparat (sau cel de casa) e similar cu puiul cumparat, nu-ti face probleme. adica timpul de coacere si rezultatul e similar. nu trebuie marinat obligatoriu, doar ca sa-i accentuezi gustul, dar nu ca sa-l fragezezi nu stiu cate zile si nopti ca si iepurele de camp. daca vrei sa-l speli cu apa amestecata cu otet e ok, se ia gustul de statut in punga din supermarket... dar se poate face asta la orice carne cumparata, nu e specific iepurelui.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...