Rulada de spanac cu branza

Retete aperitive Retete cu branza Retete cu legume Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Rulada de spanac cu branza

Huh, a trecut multa vreme de cand n-am mai preparat o rulada de genul acesta. Probabil ca ruladele nu au mai fost in trend o vreme, dar uitandu-ma in jur, la ce aleg prietenii mei sa serveasca pe o masa de sarbatoare, am observat ca anul acesta au revenit. Asadar v-am pregatit o rulada cu iz de primavara si de Pasti, dupa o reteta de la mama mea.

Ingrediente

Foaie pentru rulada

6 oua
6 linguri smantana (120 gr)
6 linguri faina (70 gr)
400 gr spanac congelat
sare, piper

Umplutura

300 gr branza (150 gr branza proaspata de vaca + 150 gr branza telemea)
1/2 ceapa
4 linguri smantana
2-3 fire marar
piper

  1. Spanacul se decongeleaza din timp, se pune intr-un tifon si se strange pana se scurge bine de apa.
    * se poate folosi si spanac proaspat; veti avea nevoie de cca 800 gr spanac pe care-l opariti si apoi il tocati in blender; la final il scurgeti si pe el in tifon
  2. Se amesteca galbenusurile cu smantana si faina.
  3. Se adauga spanacul, cam 1 lingurita rasa de sare si piper macinat. Se amesteca pana la omogenizare.
  4. Albusurile se bat spuma tare, care sta pe tel. Se incorporeaza spuma in amestecul de spanac in trei transe, amestecand usor cu un tel.
  5. Se pune compozitia pentru foaie in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Se intinde uniform, apoi se bate de masa tava ca sa se aseze bine compozitia.
  6. Se coace foaia la 180C timp de 12 minute.
  7. Se scoate foaia din cuptor si se ruleaza imediat, asa fierbinte, folosindu-va de foaia de sub ea. Rularea se face strans, dar incet ca sa nu se rupa foaia. Se lasa foaia rulata pana se racoreste (cca 15 minute).
  8. Pana atunci se prepara umnplutura: se pune in robot branza, ceapa tocata si piper negru macinat. Se mixeaza bine, pana devine cremoasa. Se adauga mararul tocat.
  9. Foaia de rulada (care trebuie sa fie usor calduta) se desface si se unge cu umplutura. Se ruleaza la loc, in folie de plastic sau hartia de copt (important e sa fie rulata strans).
  10. Se da rulada la frigider macar 1 ora, dupa care se poate felia.
  11. Daca doriti sa o prezentati intreaga la masa, ungeti rulada cu un strat subtire de smantana si apoi presarati-o cu cascaval ras fin.

Aluatul in tava

Aluatul in tava

Foaia fierbinte rulata

Foaia fierbinte rulata

Intindem umplutura pe foaie

Intindem umplutura pe foaie

Rulam strans in hartie

Rulam strans in hartie

Comentarii (35)

 

Ultimele comentarii

mariuca volos  acum 6 ani - 16 Decembrie 2015 08:56  

Aceasta rulada de spanac cu branza este deosebita si cu bun gust si ca aspect.Mai mult este si foarte sanatoasa.Mii de felicitari .e-retete.ro.Sarbatori frumoase.
 

Ioana  acum 6 ani - 16 Decembrie 2015 09:26  

Sarbatori fericite, Mariuca!
 

Re  acum 5 ani - 23 Noiembrie 2016 19:57  

WOW!!

Super super bun! Mai ales crema de branza... Sigur am s-o folosesc si la alte retete! Multumim pentru ca le imparti cu noi! =P~
 

Ioana  acum 5 ani - 24 Noiembrie 2016 13:11  

cu drag, Re!
 

Mirela  acum 5 ani - 14 Februarie 2017 09:47  

Dupa cum vezi, prima incercare de rulada a fost acceptabila din punct de vedere al aspectului si delicioasa ca gust :)
 

Ioana  acum 5 ani - 14 Februarie 2017 10:18  

acceptabila? dar arata foarte bine!
ce dimensiune are tava ta? pare ca blatul e doar mai gros decat al meu, poate tava e mai mica? in rest ti s-a copt bine, umplutura arata cremoasa... bravo!
 

Mirela  acum 5 ani - 14 Februarie 2017 10:30  

:p :)
Este tava clasica de aragaz, dar am pus mai multa faina- cam o lingura- si smantana, oua tot 6 (erau mari) si am folosit o punga intreaga de spanac congelat (600 gr.). Din cauza spanacului ca nu aveam ce face cu el si l-am pus tot am marit putin cantitatile.
La umplutura am o nelamurire, trebuie si smantana? La ingredient sunt trecute 4 linguri, in reteta nu mai zici nimic de smantana cand se amesteca ingredientele in blender. Eu am pus, dar cred ca mergea si fara, asa compozitia a iesit cam moale si abia dupa o zi de stat la frigider a devenit mai ferma. Poza e facuta imediat dupa ce am scos-o din frigider, deci cu compozitia mai moale.
O sa ma incumet si la cea cu afine... cred
:p =P~
 

Ioana  acum 5 ani - 14 Februarie 2017 10:35  

aha, deci de aceea ti-a iesit foaia mai groasa.

trebuie sa pui smantana daca branzeturile sunt uscate. poate ai folosit o branza de vaci moale si o telemea mai cremoasa si atunci era ok si fara. smantana se poate pune treptat doar pana compozitia e doar usor tartinabila.
 

Mirela Neagu  acum 2 ani - 28 Septembrie 2019 10:51  

Buna ioana daca am crema se branza din comert mai adaug si smantana vreau sa o fac astazi neaparat
 

Ioana  acum 2 ani - 30 Septembrie 2019 08:15  

Mirela, probabil ca va fi usor de intins pe blat crema de branza si nu vei mai avea nevoie de smantana.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...