Rulouri de carne mozaic

Retete aperitive Retete cu carne de porc Retete cu carne de pui Retete de Craciun Retete romanesti

Rulourile de carne pregatite in acest fel sunt bune calde sau reci si se pot felia pentru platoul cu aperitive. Se pot face din cotlet de porc sau piept de pui.

Ingrediente

7 felii cotlet de porc (de 1/2 cm grosime; puteti folosi si piept de pui sau curcan)
2 morcovi
6 oua
cascaval (aprox 80 gr)
2 castraveti murati
faina alba
pesmet
sare, piper

  1. 4 oua se fierb tari, apoi se curata si se taie in patru. Morcovul se fierbe si se taie felii de 1/2 cm grosime. Cascavalul se taie felii de 1/2 cm grosime. Castravetii se taie felii pe lungime.
  2. Se bat feliile de cotlet cu ciocanul de carne pana sunt subtiri ca pentru snitele. Le condimentati cu sare si piper negru.
  3. Se aseaza pe fiecare felie felii de castravete, morcovi, cascaval si oua, asfel incat sa acopere felia pe latime (vezi poza 4). Rulati carnea in jurul umpluturii.
  4. Puneti separat, in cate o farfurie adanca: faina, 2 oua batute cu sare si piper si pesmet.
  5. Treceti fiecare rulou prin faina, apoi prin ou batut si la final prin pesmet.
  6. Incingeti bine intr-o tigaie larga ulei de 2 cm. Cand uleiul e incins dati focul la mai mic.
  7. Prajiti rulourile in ulei, pana se rumenesc pe toata suprafata.
  8. Scoateti rulourile pe servetele absorbante.
  9. Sunt bune caldute sau reci. Reci se feliaza foarte usor si arata bine pe platoul cu aperitive.

Felii cotlet

Feliile batute ca pentru snitele

Umplutura

Umplura pe carne

Rulam

Rulouri

Trecem ruloul prin faina

Trecem ruloul prin ou

Trecem ruloul prin pesmet

Prajim rulourile

Rulouri fierbinti

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...