Salata de conopida

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete salate

Chiar daca e iarna ne putem bucura de o salata buna si aspectuoasa. Se poate consuma singura, dar se potriveste foarte bine si langa o friptura, in loc de muraturi.

Ingrediente

1 conopida (cca 500 gr)

Dressing

1 ceapa rosie mica (cat o nuca)
1 catel usturoi
1/4 ardei gras rosu (proaspat sau copt)
1/2 legaturica patrunjel
2 fire marar
3 linguri ulei masline
1-2 linguri suc lamaie
1/4 lingurita oregano
sare, piper

Portii: 2
Timp de preparare: 15 minute

  1. Se desface conopida buchetele si se pune intr-o oala cu apa sarata care fierbe. Se lasa la fiert maxim 10 minute. Se scurge.
  2. Se pun intr-un robot toate ingredientele pentru dressing si se mixeaza pana totul e maruntit.
  3. Se toarna dressingul peste conopida si se amesteca bine. Se drege de sare si piper. Se lasa sa stea macar 10 minute sa se amestece aromele.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...