Conopida coapta

Retete garnituri Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

Reteta Conopida coapta

O garnitura pe cat de simpla pe atat de gustoasa! Puteti folosi si alte mirodenii daca doriti.

Ingrediente

1 conopida mare (cca 1 kg)
100 gr unt
1 lingurita rasa ierburi provence
1/2 lingurita cimbru uscat
sare, piper

  1. Conopida o desfacti buchetele mici intr-un castron larg.
  2. Topiti untul si adaugati mirodenii in el, plus sare si piper dupa gust. Turnati amestecul peste conopida si amestecati bine, sa fie toate buchetelele acoperite.
  3. Puneti hartie de copt intr-o tava si asezati conopida intr-un singur strat. Dati la cuptor la 220C pentru 45 minute. Intoarceti-o o data, sa se rumeneasca pe ambele parti.

Untul cu mirodenii

Untul cu mirodenii

Conopida in tava de copt

Conopida in tava de copt

Conopida coapta

Conopida coapta

Comentarii (30)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 14 ani - 20 Octombrie 2009 14:23  

cred ca ai inteles gresit, tava se acopera cu hartie de copt si apoi se pune conpida... apoi nu mai acoperi tava cu nimic . am citit si eu textul retetei si e un pic neclara exprimarea, o sa corectez.

eu folosesc hartie de copt pentru tavi si cea de aluminiu pentru a acoperi mancarea din tava daca e cazul. dar aici nu e.
 

Nell C  acum 14 ani - 7 Ianuarie 2010 11:45  

Buna Ioana! Pot sa folosesc broccoli in loc de conopida??? Tare as vrea sa fac reteta inca odata, ca tare buna a fost, dar nu am acum conopida! Sau imi poti recomanda alta reteta pentru broccoli? Of, sunt in criza de timp!
 

Ioana  acum 14 ani - 7 Ianuarie 2010 12:05  

merge si cui broccoli. buchetelele de broccoli sunt mai mici si mai fragede, se vor face ai repede decat conopida. cred ca 20 min in total e de ajuns si dupa 10 min le amesteci in tava.
 

iulia  acum 10 ani - 21 Noiembrie 2013 19:27  

conopida nu trebuie mai intai fiarta?
 

dora01  acum 9 ani - 20 Iulie 2014 12:49  

Buna ziua,Ioana!
Vad ca e o pauza cam lunga de la ultimul comentariu si nu stiu daca siteul este valid in prezent.
Intentioneaz sa fac ceafa la gratar si-mi doream o garnitura mai altfel,fara cartofi care nu prea imi plac.In schimb conopida si dovleceul sunt preferatele mele.
Multumesc pentru reteta. :)
 

dora01  acum 9 ani - 20 Iulie 2014 13:49  

Multumesc pentru intelegere.Ster ca acest site sa supravietuiasca.

in mine vei avea un colaborator constant tinand cont de preferinta mea pentru aceasta leguma.

Sper sa ne revedem!
;)
 

Ioana  acum 9 ani - 28 Iulie 2014 13:28  

merci, dora01.
 

dora01  acum 9 ani - 11 August 2014 21:52  

Draga Ioana,ador 3 legume:vanata.dovlecelul si conopida.Sunt gata oricand sa le savurez.

Conopida imi place si mie in cuptor,n-am incercat insa cruda.De obicei ii dau un clocot si pe urma o gratinez cu unt,pesmet.smantana si verdeata,marar,cimbru,busuioc sau coriandru.
 

Adina  acum un an - 24 Februarie 2023 19:18  

Buna Ioana,
Care este secretul pentru ca, conopida sau cartofii dulci de exemplu, facute la cuptor sa iasa crocante? Am tot incercat diverse variante, dar de fiecare data au iesit moi.
Seara frumoasa!
Adina
 

Ioana  acum un an - 27 Februarie 2023 10:24  

Cu cartofii dulci crocanti am avut succes cu aceasta reteta: [link]
Dar conopida crocanta... eventual sa nu o coci asa mult sa ramana al dente ca in aceasta reteta: [link] dar tot nu va fi crocanta ca cea pane fripta in ulei.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...