Salata de piersici cu parmezan

Retete cu branza Retete cu fructe Retete salate

Vara este atat de usor sa gatesc! De abia tin pasul cu ce apare proaspat in piata. Acum piersicile sunt la potentialul lor maxim, asa ca am incercat aceasta salata sweet & salty.

Ingrediente

1 piersica mare (sau 2 mai mici; coapte dar nu extrem de moi, ca sa le puteti taia usor)
12 frunze busuioc
2 linguri ulei masline extravirgin (fructat, pentru salate)
1 felie subtire Parmigiano reggiano (maturat 12 luni)
sare, piper negru

Portie: 1

  1. Puneti 6 frunze de busuioc intr-un mojar cu uleiul de masline si striviti bine, bine ca sa se infuzeze uleiul.
  2. Restul frunzelor de busuioc le taiati fin.
  3. Taiati piersica in doua si scoateti samburele. Taiati apoi bucati potrivite, cat o imbucatura (am taiat sferuri de rondele). Presarati doar o priza de sare de mare peste piersici. Rasniti putin piper negru. Adaugati frunzele de busuioc. Amestecati.
  4. Turnati apoi 1 lingura din uleiul cu busuioc, luand si pulpa din mojar. Amestecati bine (cu mana daca piersicile sunt mai moi ca nu le stiviti). Lasati sa stea 10-15 minute sa se amestece aromele.
  5. Cand doriti sa serviti, asezati piersicile pe o farfurioara de desert si sfaramati parmigiano deasupra.

 

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...