Crema de branza cu piersici in vin

Categorii: Retete cu branza, Retete desert, Retete cu fructe

 

Crema de branza cu piersici in vin
Pinterest

E cel mai fin desert pe care l-am incercat vreodata. Si culmea e si foarte usor de realizat.

Ingrediente
Crema de branza cu piersici in vin

Crema de branza

125 gr crema de branza (Philadelphia)
1 baton vanilie (pastaie)
2 linguri frisca nebatuta
1 lingura zahar

Vin cu piersici

300 ml vin rose (sau rosu)
80 gr zahar daca vinul e sec; 100 gr zahar daca vinul e demisec
1 plic gelatina (10 gr)
40 gr biscuiti cu cereale
1 piersica (sau nectarina)

Portii: 2

Preparare
Crema de branza cu piersici in vin

  1. Crema: crema de branza, zaharul si frisca se omogenizeaza. Scoatem miezul de la batonul de vanilie si-l amestecam in crema de branza. Crema va avea o textura foarte draguta cu punctioare negre de la vanilie.
  2. Vinul: Vinul se pune cu zaharul si coaja de la pastaia de vanilie la fiert pentru 10 minute; trebuie sa scada putin, sa obtinem un sirop. Dizlovam in el gelatina si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
  3. Biscuitii se sfarma, piersicile se taie felii fine, transparente aproape.
  4. In 2 pahare transparente se imparte crema de branza si se niveleaza cu o lingurita; puteti folosi si poshul pentru ornat ca sa distribuiti mai frumos crema in pahare.
  5. Peste stratul de branza punem un strat subtirel de biscuiti. Deasupra asezam felii de piersici taiate foarte subtire pana aproape umplem paharul. Turnam vinul peste piersici, incetisor sa nu se ridice firimituri de biscuiti. Dam la frigider, pana se gelifiaza vinul, minim 1 ora.
 
Crema de branza cu piersici in vin - Scoatem miezul de la batonul de vanilie

1. Scoatem miezul de la batonul de vanilie

Crema de branza cu piersici in vin - Crema de branza

2. Crema de branza

Crema de branza cu piersici in vin - Vinul cu zahar si vanilie la fiert

3. Vinul cu zahar si vanilie la fiert

Crema de branza cu piersici in vin - Strat de crema in pahar

4. Strat de crema in pahar

Crema de branza cu piersici in vin - Strat de biscuiti

5. Strat de biscuiti

Crema de branza cu piersici in vin - Piersici si vin

6. Piersici si vin


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 5)  

 

 

 

angela  acum 9 ani - 16 Mai 2008 23:21  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

superba !felicitari!
 

angela  acum 9 ani - 17 Mai 2008 00:47  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

te cred ca e delicata e un desert care ma incanta f. mult ,daca aveam piersici acum il faceam,dar saptamana asta e pe lista
 

Ioana  acum 9 ani - 17 Mai 2008 01:26  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

merci mult! l-am facut de 2 ori saptamana asta si itzi spun cum e mai bine sa faci:

- e mai bine sa folosesti pahare nu asa late ca cel din poza si mai inalte; deci nu ca cel din poza, mai inguste nitel, se aseaza mai usor straturile si se vad mai frumos

- daca folosesti pahare mai inguste cauta biscuiti care sa aiba diametru aprox egal cu paharul si atunci nu ii mai sfarmi, pui unul intreg direct pe crema si nu mai ai probleme cu firimiturile care se ridica in vin (se vad in poza mea si nu-mi plac, trebuia sa iasa perfect) si raman si mai crocanti.

asa am facut prima data si a iesit perfect, dar atunci nu am fotografiat; oricum ai face gustul e insa acelasi.... vesel
 

angelique  acum 9 ani - 17 Mai 2008 01:38  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

oare ce tip de biscuiti ar fi mai potrivit?nu imi prea plac cei cu cereale?
 

Ioana  acum 9 ani - 17 Mai 2008 01:45  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

orice preferi, sa fie un pic crocanti sa dea contrast cu crema si jeleul de vin care sunt fine... cand am facut prima data am folosit biscuiti cu aroma de cocos si apoi cu vanilie, ambii s-au potrivit la gust cu restul...
 

angela  acum 9 ani - 17 Mai 2008 01:54  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

multumesc,sper sa gasesc ceva crocant subtire si delicat,
 

Laura Vadeanu  acum 8 ani - 26 Ianuarie 2009 17:44  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

eu am alta nelamurire,cum ai taiat atat de subtiri feliile de piersica?
poate cu scula aia gen razatoare ce se ataseaza la robot,eu am Philips
 

Ioana  acum 8 ani - 27 Ianuarie 2009 20:22  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

sorry laura, acum am vazut intrebarea ta

am taiat piersicile cu razatoarea manuala de genul Borner la care tot facea reclama la TV, are si un tip de lama cu care fac chipsuri de cartofi si cu aia am taiat

cam asa ceva: [link]
 

alina  acum 8 ani - 21 Mai 2009 20:02  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

buna,
intrebarea mea e de unde sa iau batonul de vanilie? in ce locuri se gaseste?
 

Ioana  acum 8 ani - 21 Mai 2009 20:38  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

de la oprice supermarket, raionul condimente, sunt de la Kotany, plicurile sunt galbene
 

marnie  acum 8 ani - 24 Iulie 2009 22:04  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

fara razatoatea Borner nu se poate realiza aceasta reteta?
 

Ioana  acum 8 ani - 24 Iulie 2009 22:17  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

cu un cutit foarte bine ascutit si un pic de rabdare se poate, feliile trebuie sa iasa subtiri. norocul meu a fost ca am razatoarea aceea cadou de la soacra
 

mihaela  acum 8 ani - 2 Septembrie 2009 05:50  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

Nu ma mai satur sa tot vad retete si cit sint de apetisante,tot inghit in sec!Nu te-ai gindit sa scrii o carte de bucate?Esti foarte talentata!!Felicitari ,sint foarte impresionata de toate retetele tale din acest site!Sanatate si sa ne mai arati din darul pe care il ai,sa mai invatam si noi! vesel vesel
 

simona  acum 8 ani - 7 Octombrie 2009 11:02  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

Acum am descoperit acest desert superb ! Neaparat il voi face in week-end, cand vor veni prietenii nostri la masa ! De-abia astept sa le vad mutritele incantate !!! imi e pofta vesel vesel
 

Ioan Elena  acum 5 ani - 30 Iunie 2012 11:17  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

Buna Ioana,

As dori sa fac si eu astazi acest minunat desert, insa nu sunt sigura ca stiu ce este frisca nebatuta. Eu am cumparat din aceea la cutie, Hulala UHT care isi mareste volumul prin mixare. Poti sa ma ajuti putin?
 

Ioana  acum 5 ani - 30 Iunie 2012 11:34  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

Hulala este frisca vegetala. este ok sa o folosesti la aceasta reteta. insa gasesti si frisca naturala, o gasesti la magazine sub denumirea "smantana pentru frisca".
 

vio  acum 4 ani - 27 Septembrie 2013 20:11  

Re: Crema de branza cu piersici in vin

Buna Ioana, te urmaresc frecvent si tot ce mi se pare interesant si deosebit,incerc.Acum rasfoiam DULCIURILE tale si am ramas incantata de acest desert.Am o nelamurire.....la vinul sec se pun 80 gr zahar ,iar la cel demisec 100 gr.Logic ar fi ca la cel sec(mai acru )sa pun mai mult zahar....nu?
cand ai timp,te rog da-mi un semn....Orice gatesc si am vreo nelamurire,intai consult retetele tale.....Sant pe gustul meu.....Multumesc ca ai timp si de noi.......
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus