Supa rece de rosii

Retete cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple Retete din Spania Retete de supe si ciorbe

Supa de rosii fara fierbere, se prepara direct in blender. Acum este vremea ei, fiindca rosiile sunt la potential maxim (si asta e cel mai important element al retetei!), sunt extra dulci si extra zemoase, iar afara e inca foarte cald. Supa se numeste Salmorejo, din Spania (Cordoba mai exact), e ruda cu gazpacho.

Ingrediente

1 kg rosii foarte coapte (ca cele pentru bulion)
100 gr paine 
120 ml ulei extravirgin de masline (cel mai bun ulei pe care-l aveti, cel pentru salate)
2 catei usturoi
2 lingurite otet de sherry
sare, piper negru

Portii: 4-5

  1. Se cresteaza rosiile in X si se oparesc 15 secunde. Se scot si dupa ce se racresc un pic se curata de coaja. Se taie in doua si se curata in zona coditei. Se taie bucati mari si se pun in robot/blender. Se mixeaza pana se maruntesc.
  2. Se adauga painea rupta bucati, se amesteca cu o lingura si se lasa sa stea 5 minute, sa se inmoaie painea.
  3. Se adauga usturoiul, sare de mare si piper negru macinat.
  4. Se mixeaza iar, la viteza maxima, pana painea e maruntita bine.
  5. Se lasa robotul sa mearga si se toarna uleiul in fir subtire. Cand ati terminat de adaugat uleiul verificati supa de sare, piper si otet. Verificati daca e fina, daca nu e, mai lasati robotul sa mearga.
  6. Puneti supa in frigider sa se receasca. Serviti supa simpla sau cu fasii de jambon/prosciutto, cuburi de avocado, cuburi prajite de chorizo, boabe de porumb fiert, ou fiert sfaramat, branza telemea sframata, bucatele de ton etc.

Se pune painea in rosiile maruntite

Se lasa 5 minute sa se inmoaie

Se mixeaza

Se continua mixarea adaugand ulei

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...