Supa toscana de fasole

Categorii: Retete din Italia, Retete cu legume, Retete ieftine, Retete simple, Retete de supe si ciorbe

 

Supa toscana de fasole
Pinterest

Nu degeaba cei din Toscana sunt numiti "mangiafagioli" (mancatori de fasole). Au o gramada de retete bune si ieftine pe baza de fasole. Nu am rezistat sa nu mai profit o data de fasolea proaspata din piata si sa pregatesc aceasta supa crema de fasole.

Ingrediente
Supa toscana de fasole

600 gr fasole proaspata
1 ceapa
1 morcov
3-4 catei usturoi
4 rosii mai marisoare coapte
1 fir rozmarin
1 fir salvie
3 linguri ulei
sare, piper, putin zahar

Preparare
Supa toscana de fasole

  1. Se caleste ceapa tocata in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga fasolea, morcovii felii, usturoiul curatat si lasat intreg, rozmarinul si salvia. Se acopera totul cu 3 1/2 cani de apa. Se adauga si rosiile date pe razatoare (sau curatate de coaja si mixate in robotel).
  2. Se fierbe la foc mediu, cu capacul pus pe jumatate, pana fasolea e fiarta complet (cca 45 minute).
  3. Se adauga sare si piper dupa gust.
  4. Cu o paleta cu gauri se scot jumatate din boabele de fasole din supa. Ce ramane se mixeaza in robotel sau cu blenderul vertical. Se pun boabele de fasole la loc in supa crema. Se drege supa de sare si se adauga 1 lingurita de zahar daca este putin acida de la rosii.
    * daca supa crema e prea groasa dupa gustul vostru puneti oala la loc pe foc si adaugati apa pana ajunge la consistenta dorita; lasati sa fiarba cateva minute.
  5. Se serveste stropita cu putin ulei de masline de calitate si piper negru, iar daca nu e post, cu parmezan.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (4 puncte / total voturi: 17)  

 
loading...

 

 

Simona-Adina Hotea  acum 6 ani - 30 August 2011 15:38  

Re: Supa toscana de fasole

Si eu sunt o "mangiafagioli" vesel vesel vesel , da' recunosc ca n-am preparat-o niciodata sub forma de supa-crema, ma provoci ! vesel
Nu ma-mpac cu salvia, pot incerca altceva ?
 

Ioana  acum 6 ani - 30 August 2011 17:01  

Re: Supa toscana de fasole

pune doar rozmarin. va aroma suficient supa.
 

Mari Ana  acum 6 ani - 30 August 2011 21:32  

Re: Supa toscana de fasole

Oare merge si cu fasole din conserva? Fierb restul ingredientelor si la final adaug fasolea. Sigur nu va avea aroma celei proaspete, dar nu cred ca va iesi prea rau...
 

Ioana  acum 6 ani - 31 August 2011 10:25  

Re: Supa toscana de fasole

cred ca merge. probabil nu ar trebui sa pui asa multa apa de vreme ce fierbi doar rosiile si morcovii... fierb mai repede decat fasolea.
 

Ioana  acum 6 ani - 3 Septembrie 2011 14:35  

Re: Supa toscana de fasole

Ioana, la ce te referi cu fasole proaspata? pastai? Sau boabele deja scoase din pastai ( dat fiindca mai jos in reteta pomenesti de boabe)?
 

Ioana  acum 6 ani - 5 Septembrie 2011 11:13  

Re: Supa toscana de fasole

ma refer la boabele proaspat scoase din pastai. se poate face si cu fasole uscata, doar ca timpul de fierbere si camt. de apa e mai mare.
 

Ioana  acum 6 ani - 6 Septembrie 2011 09:54  

Re: Supa toscana de fasole

mie din cele 600 gr fasole proaspata mi-au iesit cam 4 portii. dar daca pui 600 gr fasole uscata o sa iasa mai mult, fiindca se umfla si atunci trebuie sa pui mai mult din restul ingredientelor. dar ce vrei sa pui in loc de rozmarin si salvie? trebuie sa o aromatizezi cu ceva, altfel va fi doar fasole cu rosii.
 

Alexandra  acum 6 ani - 6 Septembrie 2011 12:06  

Re: Supa toscana de fasole

De regula, in ciorba de fasole, pun cimbru si busuioc.
 

Ioana  acum 6 ani - 6 Septembrie 2011 12:17  

Re: Supa toscana de fasole

super combinatia de busuioc si cimbru
 

Alexandra  acum 6 ani - 6 Septembrie 2011 14:19  

Re: Supa toscana de fasole

Am fost, am cautat peste tot, nu am gasit decat la plic...si parca nu au niciun gust. Acum ma apuc de ea, iti spun cum a iesit vesel
 

Ioana  acum 6 ani - 6 Septembrie 2011 15:25  

Re: Supa toscana de fasole

da, stiu, si eu ma feresc de cele din plic. cimbrul si oregano imi plac uscate.
spor!
 

Alexandra  acum 6 ani - 7 Septembrie 2011 12:30  

Re: Supa toscana de fasole

Ioana, nu am fasole proaspata. Am pus-o din seara asta in apa si maine o mai fierb de 2-3 ori inainte sa o pun in ciorba (mereu fierb fasolea in 2-3 ape). Dar in cazul asta, cantitatile raman la fel, nu? Si inca ceva: cate portii ies? Nu am unde sa gasesc salvie si rozmarin si parca cele uscate, la plic, nu au niciun gust...
 

Alexandra  acum 6 ani - 7 Septembrie 2011 14:02  

Re: Supa toscana de fasole

Foarte buna ciorbita si acum tocmai ce am mancat un sandwich cu feta. vesel Site-ul tau creeaza dependenta!
 

alexandru  acum 6 ani - 18 Septembrie 2011 20:43  

Re: Supa toscana de fasole

Si asa nu am mai mancat fasole de multa vreme ! o sa incerc si eu sa vedem ce iese :D sper sa nu arunc bucataria in aer vesel))))))
 

Dobre Alina  acum 5 ani - 3 Martie 2012 14:33  

Re: Supa toscana de fasole

Delicioasa! Am incercat-o azi....numai ca am adaptat-o putin...cu ceea ce avea prin casa. Fasole cu bobul mare de anul trecut, am inlocuit salvia cu crengute de cimbru pe care le-am scos la final. Si am adaugat si o lingurita de piri-piri, din rezerva facuta in vara! Delicios..dar fara parmezan, numai cu un ulei dens de masline!
 

ioana s  acum 5 ani - 30 Martie 2012 19:41  

Re: Supa toscana de fasole

fasolea proaspata tb sa fie boabe din pastai verzi? sau crezi ca se poate obtine acelasi rezultat si cu fasolea boabe uscata? thx.
 

Darvenia Darvi  acum 5 ani - 15 Mai 2012 16:42  

Re: Supa toscana de fasole

azi fac si eu, dar cu fasole uscata iar cand este gata pun 2-3 frunze de dafin si pun capacul sa stea asa 10-15 minute, iar maine cu ce imi ramane fac risotto cu supa de fasole vesel
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus