Supa toscana de fasole

Retete din Italia Retete cu legume Retete ieftine Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa toscana de fasole

Nu degeaba cei din Toscana sunt numiti "mangiafagioli" (mancatori de fasole). Au o gramada de retete bune si ieftine pe baza de fasole. Nu am rezistat sa nu mai profit o data de fasolea proaspata din piata si sa pregatesc aceasta supa crema de fasole.

Ingrediente

600 gr fasole proaspata
1 ceapa
1 morcov
3-4 catei usturoi
4 rosii mai marisoare coapte
1 fir rozmarin
1 fir salvie
3 linguri ulei
sare, piper, putin zahar

  1. Se caleste ceapa tocata in uleiul incins pana se inmoaie. Se adauga fasolea, morcovii felii, usturoiul curatat si lasat intreg, rozmarinul si salvia. Se acopera totul cu 3 1/2 cani de apa. Se adauga si rosiile date pe razatoare (sau curatate de coaja si mixate in robotel).
  2. Se fierbe la foc mediu, cu capacul pus pe jumatate, pana fasolea e fiarta complet (cca 45 minute).
  3. Se adauga sare si piper dupa gust.
  4. Cu o paleta cu gauri se scot jumatate din boabele de fasole din supa. Ce ramane se mixeaza in robotel sau cu blenderul vertical. Se pun boabele de fasole la loc in supa crema. Se drege supa de sare si se adauga 1 lingurita de zahar daca este putin acida de la rosii.
    * daca supa crema e prea groasa dupa gustul vostru puneti oala la loc pe foc si adaugati apa pana ajunge la consistenta dorita; lasati sa fiarba cateva minute.
  5. Se serveste stropita cu putin ulei de masline de calitate si piper negru, iar daca nu e post, cu parmezan.

Comentarii (17)

 

Ultimele comentarii

Alexandra  acum 12 ani - 6 Septembrie 2011 12:06  

De regula, in ciorba de fasole, pun cimbru si busuioc.
 

Ioana  acum 12 ani - 6 Septembrie 2011 12:17  

super combinatia de busuioc si cimbru
 

Alexandra  acum 12 ani - 6 Septembrie 2011 14:19  

Am fost, am cautat peste tot, nu am gasit decat la plic...si parca nu au niciun gust. Acum ma apuc de ea, iti spun cum a iesit :)
 

Ioana  acum 12 ani - 6 Septembrie 2011 15:25  

da, stiu, si eu ma feresc de cele din plic. cimbrul si oregano imi plac uscate.
spor!
 

Alexandra  acum 12 ani - 7 Septembrie 2011 12:30  

Ioana, nu am fasole proaspata. Am pus-o din seara asta in apa si maine o mai fierb de 2-3 ori inainte sa o pun in ciorba (mereu fierb fasolea in 2-3 ape). Dar in cazul asta, cantitatile raman la fel, nu? Si inca ceva: cate portii ies? Nu am unde sa gasesc salvie si rozmarin si parca cele uscate, la plic, nu au niciun gust...
 

Alexandra  acum 12 ani - 7 Septembrie 2011 14:02  

Foarte buna ciorbita si acum tocmai ce am mancat un sandwich cu feta. :) Site-ul tau creeaza dependenta!
 

alexandru  acum 12 ani - 18 Septembrie 2011 20:43  

Si asa nu am mai mancat fasole de multa vreme ! o sa incerc si eu sa vedem ce iese :D sper sa nu arunc bucataria in aer :)))))))
 

Dobre Alina  acum 12 ani - 3 Martie 2012 14:33  

Delicioasa! Am incercat-o azi....numai ca am adaptat-o putin...cu ceea ce avea prin casa. Fasole cu bobul mare de anul trecut, am inlocuit salvia cu crengute de cimbru pe care le-am scos la final. Si am adaugat si o lingurita de piri-piri, din rezerva facuta in vara! Delicios..dar fara parmezan, numai cu un ulei dens de masline!
 

ioana s  acum 12 ani - 30 Martie 2012 19:41  

fasolea proaspata tb sa fie boabe din pastai verzi? sau crezi ca se poate obtine acelasi rezultat si cu fasolea boabe uscata? thx.
 

darvenia  acum 11 ani - 15 Mai 2012 16:42  

azi fac si eu, dar cu fasole uscata iar cand este gata pun 2-3 frunze de dafin si pun capacul sa stea asa 10-15 minute, iar maine cu ce imi ramane fac risotto cu supa de fasole :p
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...