Tartine calde rapide, cu branza si ceapa verde

Retete aperitive Retete cu branza Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete Sandwich

Sunt fff bune, se fac repede, merg bine daca ai prieteni in vizita, langa o bere ;).

Ingrediente

1 paine tip franzela micuta, sau Ciabatta....
200 gr cascaval ras(eu am pus Moeciu, dar merge si mozzarela sau cheddar)
1 legatura ceapa verde
2 linguri maioneza
2 linguri iaurt sau smantana
2 catei usturoi
piper

  1. Branza rasa se amesteca cu ceapa verde taiata rondele, cu iaurtul si maioneza pana se leaga. Se adauga usturoiul strivit si se condimenteaza cu piper. Puneti si sare daca branza nu e sarata.
  2. Painea se taie in doua pe lung. Pe jumatate se pune toppingul. (ingredientele din topping sunt suficiente pentru o jumatate de franzela)
  3. Punem toppingul in strat generos
  4. Pornim cuptorul pe grill si punem painea dedesubt pentru 5 minute, pana se rumeneste branza
  5. Se scoate painea de la cuptor si se lasa cateva minute sa se racoreasca si apoi taiem tartine groase de 2 degete pe latul painii si se aranjeaza pe un platou sau fund de lemn.

Topping

Paine cu topping

Paine cu topping prajita

Tartine calde rapide, cu branza si ceapa verde

Tartine calde rapide, cu branza si ceapa verde

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...