Tocanita de pui cu lamai murate si masline

Retete arabesti Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple

O mancare clasica din bucataria marocana care se poate prepara cu lamai murate.

Ingrediente

600 gr carne pui (cel mai bine pulpe dezosate)
10 masline verzi fara samburi (ale mele erau umplute cu migdale)
1/2 lamaie murata
1 ceapa mica
2 catei usturoi
1/2 lingurita boia
1 lingurita turmenic
1 varf lingurita ghimbir pudra
chili
cateva fire de patrunjel
sare, piper
2 linguri ulei

Portii: 4

  1. In uleiul incins puneti carnea presarata cu sare si piper la prajit, cu capac. Cand se rumenesc usor pe o parte le intoarceti si pe cealalta parte.
    * sa aveti grija la sare, fiindca si maslinele si lamaia sunt sarate, puneti doar putina peste carne
  2. Adaugati apoi ceapa si usturoiul tocate marunt, amestecati si lasati iar cu capac sa se inabuse pana ceapa e moale.
  3. Lamaia o curatati de miez, si apoi coaja o treceti sub jet de apa sa se duca sarea de pe ea. Taiati coaja fasii subtirele.
  4. Adaugati condimentele (boia, turmenic, ghimbir si chili daca doriti sa fie picanta) si stingeti cu 1/2 cana apa. Adaugati maslinele, patrunjelul tocat si coaja de lamaie murata.
  5. Fierbeti cu capac pentru inca 30 minute. Verificati daca scade apa prea repede si adaugati daca e cazul.
  6. Serviti cu couscous sau orez.

Inabusim carnea cu ceapa si usturoi

Fierbem totul

Tocanita de pui cu lamai murate si masline

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...