Ulei aromat cu tarhon

Retete condimente Retete simple

Cand tarhonul meu incepe sa devina trist, cea mai simpla metoda de a-i prelungi viata e sa-l fac ulei. E bun in supe creme, pe omleta, in dressingurile pentru salate... oriunde simt nevoia unei note fine de tarhon. Avantajul uleiului e ca se poate doza in mancaruri astfel incat sa se obtina exact intensitatea dorita. E aceeasi situatie ca atunci cand prefer sa folosesc maioneza de usturoi in diferite sosuri reci in loc de usturoi strivit.

Fac in acest fel ulei de marar, de busuioc, de menta, de coaja de lamaie etc. Tentant! Acum va las sa hotarati cu ce va condimentati ziua.

Ingrediente

25 gr frunze de tarhon
250 ml ulei (am folosit de masline, mai neutru la gust)

  1. Se spala tarhonul si se zvanta. Se iau frunzele de pe tijele de tarhon si se pun in robot sau blender.
  2. Se adauga uleiul si se mixeaza la viteza mare timp de 1 minut.
  3. Se strecoara lichidul obtinut printr-o sita deasa (cea de ceai) si apoi daca doriti sa fie super curat uleiul il mai strecurati o data folosind tifon.
  4. Se pune uleiul aromat intr-un borcanel sau sticla si se pastreaza la frigider cam 1 saptamana.
    * resturile care va raman de la strecurarea uleiului nu le aruncati, se pot folosi asa cum am facut aici.

Trahonul se usca

Luam frunzele

Stercuram uleiul mixat cu frunze de tarhon

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...