Morcovi noi cu usturoi si tarhon

Retete garnituri Retete cu legume Retete de Pasti Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Morcovi noi cu usturoi si tarhon

Iepurasul a ajuns deja in bucataria mea si a pregatit aceasta garnitura fabuloasa pentru friptura de miel. Mai avem multe de pregatit, dar ne-am oprit sa va salutam, sa va dorim spor la ce mai aveti de facut pentru maine si sa va uram Paste Fericit.

Ingrediente

2 legaturi morcovi noi (cca 10 morcovi mici)
1 lingura unt (cca 20-25 gr)
1 catel de usturoi
1/2 lingura suc de lamaie
1/2 lingura piure de tarhon ramas de la prepararea uleiului de tarhon (sau 1 fir tarhon, cca 1/2 lingura tarhon tocat)
1/2 lingura ulei de tarhon
sare, piper negru macinat

Portii: 2-3

  1. Intr-o oala se pun la fiert morcovii in apa cu sare. Se fierb la foc mediu pana fuculita intra usor in ei (cca 10-15 minute de cand apa a inceput sa fiarba)
  2. Se scot morcovii cu o paleta din apa si se pun intr-o cratita sau tigaie care ii cuprinde. Se adauga peste ei 50 ml din apa in care au fiert, sa presara peste ei putina sare si se rasneste piper negru. Se striveste usturoiul. Se aduce continutul tigaii la fierbere.
  3. Cand apa clocoteste se adauga untul si se amesteca usor sa se topeasca incet. Cand untul e topit si reincepe sa fiarba, se adauga tarhonul. Se continua fierberea pana sosul din tigaie scade si se ingroasa un pic (nu dureaza mult, cca 3-4 minute). In acest timp intoarceti usor morcovii (ca sa nu-i rupeti) in tigaie sa se acopere peste tot cu sos.
  4. Sosul fiind pe baza de unt, nu-l lasati sa scada prea tare, caci se va arde si va avea un gust neplacut. Cand e siropos si vedeti ca atunci cand treceti cu lingura de lemn prin el se vede clar fundul tigaii curate (se va forma o dara mai lata in urma lingurii) trageti tigaia de pe foc.
  5. Imediat adaugati suc de lamaie si amestecati.
  6. Scoateti morcovii pe un platou si turnati peste ei uleiul de tarhon. Serviti cald. Sunt buni reincalziti.

Morcovi noi

Morcovi noi

Adaugam usturoi

Adaugam usturoi

Adaugam unt

Adaugam unt

Comentarii (9)

 

Maria  acum 6 ani - 30 Aprilie 2016 14:26  

Sarbatori cu fericire si multe impliniri.
 

adriana  acum 6 ani - 30 Aprilie 2016 19:57  

Multumim la fel !!
 

Mari Ana  acum 6 ani - 30 Aprilie 2016 21:58  

Sarbatori fericite, Ioana! Si celor dragi tie.
 

Lucia  acum 6 ani - 30 Aprilie 2016 21:59  

Iti doresc un Paste fericit, imi plac retetele tale si revin mereu la ele
 

Anamaria  acum 6 ani - 30 Aprilie 2016 22:35  

Paste fericit, alaturi de cei dragi !
 

Mela  acum 6 ani - 5 Mai 2016 07:37  

Incercat reteta si au fost gustosi.
 

Ioana  acum 6 ani - 5 Mai 2016 10:15  

Mela, ma bucur!
 

Mirela  acum 6 ani - 5 Mai 2016 10:41  

Hristos a Inviat, Ioana! :) Uite ca se mai intampla si minuni... :)) Si sa stii ca majoritatea bucatelor de Pasti au fost facute dupa retetele tale, bineinteles ;)
 

Ioana  acum 6 ani - 5 Mai 2016 11:02  

Adevara a-nviat! Ce ma bucur!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...