Ulei picant

Categorie: Retete condimente

 

Ulei picant
Pinterest

Ulei picant facut in casa, inspirat de italianul Olio al Peperoncino. Un must-have pe raftul tau de condimente, mai ales daca esti amator de picant. Se poate picura pe orice: pe toast cu avocado, supe creme, paste, pizza...

Ingrediente
Ulei picant

2 ardei iuti rosii (din cei lungi)
100 ml ulei masline
3 fire patrunjel
10 frunze mari busuioc

Preparare
Ulei picant

  1. Se incinge o tigaie de fonta si se pun ardeii in ea. Se coc pana se rumenesc, intorcandu-i pe toate partile. La final trebuie sa aiba pete rumene si sa fie mai moi, semi-copti.
  2. Se taie ardeii in doua pe lungime si se razuiesc semintele cu lama unui cutit. Se pun ardeii in robot/vasul blenderului vertical.
  3. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza la maxim pana ardeiul se marunteste bine de tot.
  4. Se strecoara printr-o sita fina (cea de ceai e perfecta). Se tine uleiul la frigider. Va deveni vascos la rece, dar isi revine daca il lasati un pic afara.
    * nu aruncati pulpa ramasa in sita, maine facem ceva bun cu ea vesel
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 3)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus