Baton de ciocolata cu lapte

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Baton de ciocolata cu lapte

Ciocolata de casa pentru incepatori. Nu aveti cum sa dati gres cu aceasta reteta simpla si atat de usor de retinut: 200+200+20 ;) Am gasit-o acum 2 luni, intr-o revista rasfoita la coafor si desi nu am notat-o mi-a ramas intiparita in minte. In poza mea este presarata si cu fulgi de chili.

Ingrediente

200 gr ciocolata neagra 
200 gr lapte condensat (indulcit)
20 gr unt
1 lingurita esenta vanilie

  1. Se unge un vas  (am folosit tava de chec) cu unt si apoi se tapeteaza cu folie de plastic.
  2. Se rupe ciocolata in bucatele si se topeste pe abur.
  3. Laptele condensat se incalzeste un pic (sa fie doar caldut, nu fierbinte). Se toarna laptele condensat si vanilia peste ciocolata topita si se amesteca bine. Se mai tine pe abur inca 2 minute.
  4. Se adauga untul cubulete si se amesteca pana untul e topit.
  5. Se toarna compozitia in vasul cu folie. Se bate tava de masa si se misca in lateral pana compozitia este nivelata. 
    * daca doriti puteti amesteca in compozitie alune, nuca, migdale, fistic, stafide etc. sau puteti presara deasupra, dupa ce ati nivelat compozitia in tava, fulgi de chili sau fulgi de sare
  6. Se da la frigider pentru minim 3 ore.

Ciocolata pe abur

Ciocolata pe abur

Ciocolata in tava

Ciocolata in tava

Comentarii (28)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 10 ani - 4 Octombrie 2013 12:01  

o sa completez in reteta ca trebuie din cel dulce, ca sa nu apara confuzii.
 

luiza  acum 10 ani - 4 Octombrie 2013 14:12  

am remarcat ca ai completat...multumim. Sa ai spor!
 

cristyana_88@yahoo.com  acum 10 ani - 5 Octombrie 2013 20:34  

dar lapte normal nu se poate folosi?...sau e altfel la gust batonul?
 

Ioana  acum 10 ani - 5 Octombrie 2013 21:04  

laptele are alta consistenta decat laptele condensat dulce (care e ca mierea) si nu ti se va intari ciocolata. din pacate laptele condensat nu se poate inlocui cu altceva.
 

cristyana_88@yahoo.com  acum 10 ani - 5 Octombrie 2013 22:42  

multumesc tare mult pt sfaturi si ajutor. :)
 

valy  acum 10 ani - 5 Noiembrie 2013 22:39  

am adaugat stafide.... yammy... am lins lingura si castronul! Acum stam pe langa frigider sa se intareasca! Innebuniti de ciocolata!
 

Laura  acum 10 ani - 10 Decembrie 2013 14:13  

Buna Ioana,
Vad mai sus ca Ancutza intreaba de acele forme de silicon pt acadele..Am si eu si zac in camara, oare s-ar putea folosi la ciocolata asta? Multumesc
 

Ioana  acum 10 ani - 11 Decembrie 2013 09:04  

cred ca da, ciocolata este destul de ferma, nu cred ca se va rupe cand o scoti din forme.
 

Cristina  acum 10 ani - 21 Decembrie 2013 15:49  

Buna Ioana,

Laptele condensat pot sa-l fac dupa reteta ta de pe site ( lapte normal, 500 g zahar pudra, unt), ca sa nu-l mai cumparat? Sau ii un alt fel de lapte?

Mersi
Cristina
 

Ioana  acum 10 ani - 21 Decembrie 2013 15:50  

e acelasi
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...