Negresa marmorata

Retete cu branza Retete desert Retete cu ou Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Negresa marmorata

Binecunoascuta negresa cu aroma intensa de ciocolata devine mai aspectuoasa datorita modelului marmorat din crema branza.

Ingrediente

Negresa

300 gr ciocolata amara (70% cacao)
200 gr unt la temperatura camerei
3 oua la temperatura camerei
200 gr zahar
70 gr faina
1 lingurita praf copt
1 varf cutit sare

Crema de branza

250 gr crema de branza Philadelphia
30 gr zahar
miezul de la 1/2 pastaie vanilie (sau o esenta vanilie)
1 lingura cu varf faina
1 ou

  1. Se topeste ciocolata in bain-marie (intr-o oala cu apa fierbinte se aseaza un alt vas in care se rup bucatelele de ciocolata; se amesteca din cand in cand pana ciocolata e topita).
  2. In acest timp frecam untul pana devine spumos. Separat frecam ouale cu zahar pana compozitia devine alba si spumoasa.
  3. Crema de branza: amestecam bine toate ingredientele pentru crema de branza
  4. Negresa: incorporam untul in ciocolata topita. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea si incorporam bine. Adaugam ouale cu zahar si amestecam pana crema devine omogena.
  5. Tapetam o tava rotunda cu pereti detasabili de 26 cm diametru cu hartie de copt. Turnam compozitia pentru negresa in tava si nivelam.
  6. Cu o lingura punem deasupra crema de branza pe toata suprafata negresei si cu o furculita trecem prin cele doua compozitii pana capata aspect marmorat.
  7. Dam la cuptor la 180C pentru 30 minute.
  8. Oprim cuptorul, deschidem usa si lasam negresa sa se raceasca in cuptor.
  9. Trecem cu un cutit pe marginea prajiturii sa se desprinda de pe pereti si scoatem peretii detasabili. Servim rece.

Punem ciocolata la topit

Punem ciocolata la topit

Ciocolata topita

Ciocolata topita

Ouale frecate cu zahar

Ouale frecate cu zahar

Pregatim tava

Pregatim tava

Punem aluatul de negresa in tava

Punem aluatul de negresa in tava

Adaugam crema de branza

Adaugam crema de branza

Negresa marmorata

Negresa marmorata

Comentarii (95)

 

Ultimele comentarii

Andra  acum 9 ani - 13 Februarie 2015 12:15  

Buna!
Am facut reteta azi si a iesit delicios. Voiam insa sa va intreb, fetelor, ce unt folositi voi? Eu am incercat sa-l frec spuma (napolact), dar tot iesea apa din el. Apa am tot aruncat-o, dar m-am lasat pagubasa si l-am incorporat asa, neinspumat. :p Vad ca nu mi-a afectat reteta. A iesit f bine. Totusi, pt viitor as vrea sa stiu ce fel de unt sa folosesc. Multumesc.
 

Ioana  acum 9 ani - 13 Februarie 2015 13:07  

era 65% grasime untul tau? foloseste 82%, din acela nu mai iese apa. este unt gras la Napolact, Covalact, Lurpak (au si varianta fara sare) etc.
 

Andra  acum 9 ani - 16 Februarie 2015 14:16  

Da, 65% a fost.
Deci 82% pt viitor. ;-) Super. Multumesc mult!
Cu siguranta voi mai face aceasta reteta pt ca se face destul de usor si e super delicioasa. Data viitoare voi incerca cu zahar brun.
 

Claudia  acum 8 ani - 5 Ianuarie 2016 20:28  

Dupa zeci de incercari am ajuns la concluzia ca am de-a face cu o negresa magica. :p Absolut de fiecare data imi iese altfel insa de fiecare data este delicioasa. Confirm si eu ca procentajul de cacao din ciocolata si temperatura ingredientelor schimba radical consistenta blatului. Din fericire, aspectul deloc marmorat pe care il obtin cu consecventa, nu il impiedica pe sotul meu sa catalogheze aceasta negresa pe primul loc in topul preferintelor lui. =P~
 

Ioana  acum 8 ani - 6 Ianuarie 2016 09:54  

imi place abordarea ta, sa stii ca o imprumut. cautam ceva sa pun in locul dorintei mele de a avea control in toate si uite ca am gasit raspunsul. e magic :)
 

Cristina  acum 7 ani - 17 Aprilie 2016 12:55  

Buna Ioana,
am incercat si eu reteta ta dar prajitura s-a crapat destul de mult la suprafata, dar sper sa fie buna la gust. Am respectat temperatura si timpul de coacere.
Multumesc.
 

Ioana  acum 7 ani - 17 Aprilie 2016 14:14  

Cristina, ce cuptor ai, pe gaz sau electric? prajitura asta a fost facuta pe gaz si am observat de cand am schimbat si eu pe electric ca trebuie sa scad cu 10-20C temperatura pentru prajituri. cel electric e mai exact si coace mai bine deserturile. in plus la unele prajituri pe electric trebuie sa fiu atenta sa folosesc doar cadura de jos.
 

Raluca  acum 5 ani - 5 Februarie 2019 14:11  

O reteta minunata, Ioana!!! Am pregatit-o ieri, impreuna cu baietelul cel mare, surpriza pentru sotul meu... am pus doar jumatate din cantitatile de zahar, insa a fost delocioasa!!! Cu siguranta o vom repeta ;)
 

Cristina C.  acum 5 ani - 2 Martie 2019 17:29  

Este absolut wow! Am pregatit negresa marmorata astazi si a iesit suberba si delicioasa. Am folosit ciocolata neagra Heidi si Cote d'Or. Singura mica schimbare a fost sa pun 170g zahar in loc de 200g, stiind ca prietenului meu nu ii plac dulciurile prea dulci. Este un desert senzational, multumesc pt reteta.
 

Ioana  acum 5 ani - 4 Martie 2019 12:03  

cu mare drag, Cristina!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...