Bilute chia

Retete desert Retete de post Retete pentru copii Retete rapide Retete simple

Reteta Bilute chia

Astazi avem o invitata speciala, doamna doctor Ramona Grosu de la Casa Bio, care ne prezinta o reteta rapida, gustoasa si echilibrata nutritiv. S-a dorit a fi un desert special pentru diabetici, pentru cei alergici la gluten si pentru copiii mici (neavand adaos de zahar; dulceata vine din curmale).

Ingrediente

650 ml lapte vegetal (reteta mai jos)
200 gr seminte chia
magiun de prune

Lapte vegetal de nuca

200 gr nuca hidratata
8 curmale
800 ml apa fierbinte
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingurita vanilie bourbon (deshidratata; sau esenta de vanilie)

Portii: 1 l lapte

  1. Preparare lapte vegetal: se mixeaza totul in blender. Daca se doreste, se poate strecura printr-o sita fina.
  2. Se amesteca semintele de chia cu laptele vegetal si se lasa la inmuiat minim 15 minute. Semintele se vor umfla si va rezulta o pasta usor de modelat.
  3. Se formeaza bile din aluatul rezultat, punand in mijloc cate 1 lingurita de magiun de prune.

Lapte vegetal

Lapte vegetal

Chia

Chia

Pasta chia

Pasta chia

Umplem cu magiun

Umplem cu magiun

Formam bila

Formam bila

Comentarii (6)

 

Oana  acum 10 ani - 18 Mai 2012 11:32  

Buna, ce inseamna nuca hidratata? Semintele sunt f scumpe? Multumesc.
 

Ioana  acum 10 ani - 18 Mai 2012 11:37  

nuca o pui macar cateva ore (o poti lasa si peste noapte) in apa. costa in jur de 25 lei / 250 gr. se umfla foarte tare cand adaugi lichid peste ele.
 

ioana  acum 10 ani - 25 Mai 2012 11:07  

Buna Ioana!
Am facut bilute aseara. Le-am umplut cu capsuni taiate felii amestecate cu miere si cardamom. Un deliciu!!!
 

Andreea  acum 9 ani - 4 Septembrie 2012 14:01  

Cam cate bilute/portii ies?
 

Ioana  acum 9 ani - 4 Septembrie 2012 14:26  

au iesit muuulte, le-am pierdut sirul din pacate.
 

Mari Ana  acum 6 ani - 4 Octombrie 2015 10:59  

Am fentat reteta, recunosc. Am folosit lapte de migdale. :-)Si doar 80 grame de seminte, din care au iesit cam 12-13 bilute. Noua ne place chia, o folosim pentru diverse budinci. Asa ca pentru noi a fost un desert delicios.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...