Biscuiti cu aroma de portocala

Retete desert Retete din Franta Retete cu ou Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene

Biscuitii bretoni a la Pierre Herme imprastie aroma Craciunului in casa.

Ingrediente

300 gr faina alba
220 gr unt (la temp. camerei)
200 gr zahar
5 galbenusuri de ou
1 portocala
1 lingurita praf de copt
1/2 lingrita sare

  1. Se freaca cu mixerul untul, coaja rasa a portocalei si zaharul pana mare parte din zahar e dizolvat.
  2. Se adauga galbenusurile (pe rand) si se mai mixeaza 1 minut dupa ce le-ati incorporat pe toate.
  3. Se adauga faina cernuta cu sarea si praful de copt si se amesteca usor, de data asta cu o paleta (sau cu mana) doar pana faina e incorporata.
  4. Se imparte aluatul in doua si li se da forma de rulou. Se ruleaza in folie de plastic. Se dau rulourile la frigider minim 4 ore.
  5. Se taie din rulouri felii de 1/2 cm grosime si se aseza in hartii de muffins (pentru a-si pastra forma rotunda la copt).
  6. Se dau la cuptor la 170C pentru 12 minute.

Aluatul pentru biscuiti

Formam ruloul

Biscuiti cu aroma de portocala

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...