Biscuiti cu parmezan si mac

Categorii: Retete aluaturi, Retete cu branza, Retete gustari (snack)

 

Biscuiti cu parmezan si mac
Pinterest

Acesti biscuiti se potrivesc foarte bine pe un platou cu branzeturi asortate, fructe (mere, struguri, prune), nuci si masline marinate. Daca doriti sa pregatiti un astfel de platou, care ar face o figura foarte buna la orice masa cu pretentii, nu uitati sa gasiti si vinul potrivit. Cum nu ma pricep prea bine la vinuri - sau deloc, stiu doar ca imi place sec si rosu - va recomand acest articol dupa care va puteti orienta.

Daca doriti ceva fara pretentii, ii serviti doar cu bere rece.

Ingrediente
Biscuiti cu parmezan si mac

60 gr faina integrala de grau
60 gr faina alba
4 lingurite mac
150 gr parmezan razuit marunt (am folosit parmezan gata razuit de la Napolact)
80 ml ulei
3 lingurite sos de soia
6-8 linguri apa rece

Bucati: 30 (cu latura de cca 5 cm)

Preparare
Biscuiti cu parmezan si mac

  1. Amestecati fainile cu parmezan si mac. Adaugati uleiul amestecat cu sosul de soia si apoi puneti apa rece, cate o lingura pe rand, pana se leaga aluatul. Amestecati cu mana.
  2. Dati forma de disc aluatului si inveliti-l intr-o folie de plastic, apoi il dati la frigider macar 1 ora.
  3. Rupeti jumatate din aluat si intindeti-l cu sucitorul, cat de subtire puteti (cu cat mai subtiri, cu atat mai crocanti vor fi), intre doua folii de plastic. Restul aluatului il tineti la frigider.
  4. Ridicati folia de deasupra si apoi cu un cutit bine ascutit sau o rola de patiserie (sau cea de pizza) taiati biscuiti patrati.
    * luati marginile care nu au forma corespunzatoare si le puneti peste aluatul din frigider.
  5. Pe tava in care veti coace biscuitii asezati hartie de copt.
  6. Luati folia cu biscuiti si rasturnati-o pe tava de copt. E mai usor asa decat sa mutati fiecare biscuite pe rand, fiind subtiri sunt destul de fragili. Indepartati folia de plastic si apoi, usor, rasfirati biscuitii in tava ca sa se coaca bine.
  7. Dati la cuptor la 160C pentru 10 minute. Intorceti biscuitii si lasati sa se coaca inca 10 minute. Cand ii intoarceti, biscuitii trebuie sa fie deja rumeni pe spate.
    * timpul de coacere depinde de cat de grosi sunt, deci supravegeati-i sa nu se arda; daca insa i-ati facut mai grosi timpul de coacere va fi mai mare.
  8. Repetati cu restul alautului.
  9. Lasati biscuitii sa se raceasca, abia reci vor deveni crocanti. Calzi sunt usor moi in mijloc. Patrati-i intr-o cutie.
 
Biscuiti cu parmezan si mac - Intindem foaia de aluat cat mai subtire

1. Intindem foaia de aluat cat mai subtire

Biscuiti cu parmezan si mac - Taiem biscuitii

2. Taiem biscuitii

Biscuiti cu parmezan si mac - Rasturnam biscuitii pe tava, folosind folia

3. Rasturnam biscuitii pe tava, folosind folia

Biscuiti cu parmezan si mac - Rasfiram biscuitii in tava

4. Rasfiram biscuitii in tava

Biscuiti cu parmezan si mac - Biscuiti cu parmezan si mac

5. Biscuiti cu parmezan si mac


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 11)  

 
loading...

 

 

Micul  acum 8 ani - 8 Aprilie 2009 09:12  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

Ioana, cat de bine arata biscuitii astia.
 

Ioana  acum 8 ani - 8 Aprilie 2009 10:28  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

arata bine si au un gust puternic de parmezan.
i-am facut deja de doua ori de cand i-am descoperit. prima data mi-au iesit cam unsurosi si apoi am redus uleiul si a doua oara au iesit numa' buni.
 

Jeanina  acum 8 ani - 21 August 2009 08:19  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

cat de inventiva esti, vesel arata deliciosi, am sa incerc si reteta asta, pana acum mi-au cam iesit toate care le-am incercat de aici si nu pt ca as fi eu mare bucatareasa ci pt ca retetele sunt scrise si pe intelesul micilor bucatari vesel Mersi !
 

ttt  acum 8 ani - 21 Octombrie 2009 19:13  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

nu imi place
 

Vero  acum 7 ani - 12 Ianuarie 2010 19:22  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

E super interesanta reteta, iar metodele de intindere si de pus in tava sunt mai mult decat creativa vesel Cred ca asta va fi cam a 6-a reteta incercata de pe site-ul tau. Succes in continuare!
 

Ioana  acum 7 ani - 13 Ianuarie 2010 10:05  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

spor si tie si sper sa-ti placa biscuitii. vesel
 

Vero  acum 7 ani - 15 Ianuarie 2010 10:54  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

So... Prima runda a fost destul de dificila... plastice de intins.. biscuiti de rasturnat in tava (l-am rugat pe prietenul meu sa tina de 2 colturi). A doua runda (dupa o zi de stat in frigider) a fost mai creativa. In loc de folie de plastic am pus hartie de copt dedesubt si am reusit sa ii iau cu o paleta subtire si sa ii pun in tava. Rezultatul ambelor runde: au iesit foarte buni, foarte subtiri, gen crackers
 

Ioana  acum 7 ani - 15 Ianuarie 2010 11:22  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

ma bucur ca ti-au placut, sunt si favoritii mei la capitolul bscuiti sarati.
 

nico  acum 7 ani - 11 Februarie 2010 17:40  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

Ioana, cu ce pot inlocui sosul de soia?
As vrea sa-i fac si n-am acu' in casa si pe vremea asta... nu ies!
Merci
 

nico  acum 7 ani - 21 Februarie 2010 13:54  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

am ajuns sa-i fac! sunt extraordinar de buni. eu i-am facut fff subtiri si au iesit ca chips-urile, inclusiv la gust putin. Am intins aluatul intre doua bucati de hartie de copt si asa nu m-am mai chinuit sa-i transfer.
 

iana  acum 7 ani - 23 Mai 2010 15:29  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

va propun reteta pe care o folosesc eu:

200 gr de faina
100 gr de parmezan
50 gr de apa
2 galbenusi
100 gr de unt
o priza de sare
mac (dupa gust)

Amestecati toate ingredientele, intindeti aluatul la o grosime de aprox. 0,5 mm(eventual intre 2 bucati de hartii de copt) si dati forma dorita biscuitilor. Acest aluat iese foarte manevrabil si nu va da multe batai de cap. vesel
 

irina  acum 6 ani - 9 Mai 2011 17:24  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

exceptionali!!!!!!!!!!!!!!!
i-am facut de paste si au avut cel mai mare succes, restul preparatelor au ramas in umbra . am facut si mai subtiri si mai grosi, in unanimitate au fost preferati cei putin mai grosuti, pt ca cei subtiri se ard, devin amari...
gustul de parmezan e f intens..si asta ii face speciali
bravo ioana!
 

AlexP  acum 6 ani - 11 Octombrie 2011 03:48  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

Am incercat si eu sa fac acesti biscuiti si nu mi-a iesit nimic trist

Compozitia mi-a iesit lafel ca in poze, n-am avut nici o problema dar prima tura pusa la cuptor s-au ars foarte rau (aici e vina mea ca i-am tinut prea mult, fiind mai subtiri). La a doua tura am decis sa ii fac mai grosuti si i-am si verificat dupa 7min si desi i-am tinut in total 14min pe fiecare parte au refuzat sa se faca, erau mult prea unsurosi.

Singur loc unde am facut diferit e ca am folosit braza parmezan adevarata nu dinaia deja rasa, cred ca e mult mai grasa si de asta.
 

onet gabriela  acum 6 ani - 6 Decembrie 2011 08:21  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

arata destul de bine nu i-am incercat dar am sa-i incerc sper sa iasa bine. Sarbatori Fericite vesel vesel imi e pofta
 

Diana M  acum 6 ani - 18 Decembrie 2011 18:37  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

I-am facut,mi-au iesit foarte bine.
M-a uimit cat de usor am intins aluatul-l-am pus pe folie cum ai scris vesel -amuzant era ca marginile se ridicau usor in sus,ma gandeam ca ar fi fost interesant sa fac un fel de '' tigarete''
O super reteta,ca de obicei de la tine
 

lucia  acum 5 ani - 26 Decembrie 2012 16:29  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

i am incercat si sunt bunicei. nu sunt foarte crocanti iar culoarea e maronie nu portocalie ca la tine.
 

Anca  acum 4 ani - 4 Februarie 2013 19:03  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

Draga Ioana as vrea sa te intreb ca tu de unde iei faina integrala de grau?
 

Ioana  acum 4 ani - 4 Februarie 2013 19:25  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

de la Casa Bio.
 

anca  acum 4 ani - 7 Februarie 2013 15:10  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

Draga Ioana as dori sa te intreb ca nu care cumva as putea inlocui aceasta faina integrala de grau cu alt ceva? multumesc pentru raspunsuri
 

Ioana  acum 4 ani - 7 Februarie 2013 15:23  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

pune doar faina alba.
 

Corina  acum 4 ani - 27 Martie 2013 23:13  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

nici nu mai stiu a catea oara-i fac! poate a zecea oara?!? musafirii din sambata asta au spus ca ei aduc vinul, iar eu sa le mai fac biscuitii. asa ca am sa fac portie dubla vesel . eu intind mai tare aluatul, imi iasa undeva la 54 de bucati, iar timpul de coacere este cam de 6 min. ... si nu e singura reteta cu bis-uri! multumesc, multumesc, multumesc!
 

Ioana  acum 4 ani - 28 Martie 2013 08:03  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

Corina, cu mare placere vesel
 

olga  acum 4 ani - 7 Iulie 2013 21:10  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

Multumesc foarte frumos, Ioana.
 

Ioana  acum 4 ani - 8 Iulie 2013 10:48  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

olga, s ainteleg ca au iesit bine.
 

olga  acum 4 ani - 8 Iulie 2013 11:28  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

Da Ioana draga, sunt foarte gustosi.
Toate retetele pe care le-am facut sunt extraordinare ( inca nu stiu de ce nu-mi ies eclerele cu branza)
Iti sunt extreme de recunoscatoare pentru tot ceea ce faci, daruirea si generozitatea ta.
Inca nu am ajuns la Cluj, dar cand trec mi-ar face deosebita placere sa te vad si sa bem o cafea asa cum am zis.

Multumesc frumos.
Sa ai o saptamana minunata.
 

Brita  acum 4 ani - 18 Decembrie 2013 20:48  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

Bonsoir.
Am incercat reteta asta asa (si asta din motive de folosit resurse existente): in loc de parmezan, Grana Padano; in loc de ulei neutru (chiar, de ce fel?), ulei de rapita; concluzia, o reteta interesanta, dar gustul a fost o tzira prea puternic.
Intrebare: tu cind spui "lingurita", "lingura", te referi la instrumentele de masura saxone "teaspoon" si "table spoon" sau la ce altceva? Poate c-am pus prea mult sos de soia, sau poate uleiul, sau brinza...
Help!
 

Ioana  acum 4 ani - 20 Decembrie 2013 19:03  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

care gust era prea puternic? ce simteai prea puternic?
eu folosesc lingura, linguritele din bucataria mea, nu cele standard pentru masurat.
 

Brita  acum 4 ani - 20 Decembrie 2013 21:15  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

Un gust greu de definit, dar puternic. Extrem de sarat, neplacut. Sint aproape sigura c-am pus ingredientele ne-po-tri-vi-te.

Dar! Am gasit parmezan. Si ulei de floarea-soarelui. Si voi pune mai putin sos de soia.
Mai incerc o tura zilele astea.
Am observat ca-s buni (mai buni) dupa 2-3 zile, si neaparat in varianta subtire vesel

Foarte multumesc.
 

Brita  acum 4 ani - 21 Decembrie 2013 10:33  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

Mai am ceva de zis: am gasit la Lidl o folie neagra (nu d-aia nasoala de silicon, ci subtire) ce inlocuieste hirtia de copt, e excelenta, de folosinta repetata. Intind coca direct pe ea.
Iar apoi tai fisii subtiri intre cite 2 rinduri de biscuiti, astfel incit sa nu mai trebuiasca sa-i "aerisesc" odata pusi in tava. Fisiile merg la bucata a doua de coca.
 

Adina P  acum 2 ani - 21 Noiembrie 2015 13:10  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

Ieri am facut si eu biscuitii, doar ca am pus cam mult mac (am citit in graba 4 linguri in loc de lingurite vesel. Au fost usor de realizat, i-am intis intre folii de plastic si i-am desprins individual destul de usor, dar i-am facut mai mari si mai grosi. Gustul de parmezan este intr-adevar foarte puternic. Mai incerc maine o tura cu mai putin parmezan si clar, mai putin mac vesel)). Multumesc!
 

Ioana  acum 2 ani - 22 Noiembrie 2015 11:23  

Re: Biscuiti cu parmezan si mac

cu drag Adina! spor!
 

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus