Biscuiti cu nuca

Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Vreau sa va fac papilele curioase cu o noua combinatie: biscuiti cu nuca si gem de corcoduse.

Ingrediente

110 gr unt (la temperatura camerei)
50 gr zahar pudra
1 galbenus de la un ou mare 
1/2 lingurita apa de flori de portocale
100 gr faina alba (tip BL55)
20 gr amidon
50 gr nuca macinata
1/4 lingurita praf de copt

Bucati: 15

  1. Se cerne faina impreuna cu amidonul si praful de copt. Se amesteca cu nuca macinata.
  2. Cu mixerul se freaca untul si zaharul pana devine cremos (2-3 minute).
  3. Se adaga galbenusul si apa de portocale si se mixeaza pana galbenusul e incorporat.
  4. Se adauga amestecul de faina si nuca si se amesteca cu o lingura doar pana faina nu se mai vede. Veti obtine un aluat ca o pasta.
  5. Se modeleaza bile din aluat si se pun in tava cu hartie de copt. Daca doriti le puteti aplatiza cu dintii unei furculite.
  6. Se coc 14 minute la 180C (daca ati facut bile mai maricele; v-au iesit in jur de 15 bucati) sau 10 minute la 180C (daca ati facut bile mici; v-au iesit in jur de 25 bucati). Ideea e ca la final biscuitii trebuie sa fie usor galbui pe margine (vezi poza 3). Cand ii scoateti din cuptor sunt foarte moi si fragili, dar e ok asa, se vor intari dupa racire, nu fiti tentati sa-i coaceti mai mult. Daca coaceti mai multe ture si trebuie sa-i mutati din tava, folositi-va de o spatula subtire, altfel riscati sa-i rupeti daca-i manevrati cu mana cat sunt calzi.
  7. Se lasa sa se raceasca apoi se pot servi simpli, cu lapte sau cu gem.

Aluatul

Bile din aluat in tava

Biscuiti copti

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...