Bomboane Raffaello

Retete desert Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple Retete pentru Valentine's Day si Dragobete

Reteta Bomboane Raffaello

90% apropiate de bomboanele Raffaello originale, desi prietenii pe care le-am testat inainte de a le posta aici au dat procentaje mai mari. Oricum sunt foarte bune si timpul total de lucru e de 10 minute. Astept si verdictul vostru :)

Ingrediente

170 gr lapte condensat
2 1/2 linguri rase lapte praf
20 gr unt
60 gr cocos
20 migdale crude
3 linguri cocos pentru decorat

Bucati: 20

  1. Frecati laptele condensat cu untul la temperatura camerei si laptele praf.
  2. Adaugati nuca de cocos si amestecati bine. Dati la frigider cca 15-30 minute.
  3. Din amestecul obtinut faceti bile de marimea unei bomboane Raffaello, punand cate o migdala in mijloc.
  4. Cocosul pentru decorat presarati-l pe o farfurie. Fiecare bomboana tavaliti-o prin cocos.
  5. Asezati bomboanele in hartiute speciale sau pe un platou si pastrati la frigider pana in momentul servirii.

Ingrediente

Ingrediente

Lapte condensat

Lapte condensat

Lapte condensat

Lapte condensat

Compozitia pentru bomboane

Compozitia pentru bomboane

Formam bile

Formam bile

Le dam prin cocos

Le dam prin cocos

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Comentarii (106)

 

Ultimele comentarii

Nikol  acum 9 ani - 26 Noiembrie 2012 15:01  

Buna am o intrebare mie mi a ramas compozitia moale.si a trebuit sa pun m ai mult cocos decat trebuia
Ce sa fac?
Un saludo
 

alexandra  acum 9 ani - 11 Ianuarie 2013 22:41  

extraordinare le-am incercat si sunt exact ca cele din comert.
 

Craciun Ana  acum 9 ani - 9 Februarie 2013 21:04  

Azi am incercat si aceasta reteta...eram cumva reticenta vis-a-vis de gust, nu ma gandeam ca se poate apropia de cele de cumparat atat de mult..dar, m-au surprins, placut:) singura problema e ca am folosit lapte condensat din Moldova si compozitia a iesit cumva prea moale, am dat-o si la congelator, si tot mi se prinde rau de mana, cu siguranta inca putin cocos m-ar fi ajutat, dar nu mai am, si am hotarat sa mancam de data asta cu lingurita, si data viitoare o sa pun mai mult cocos ca sa iasa bomboanele exact cum trebuie..Oricum, sunt incantata de gust, divin!
 

Mihaela  acum 9 ani - 21 Februarie 2013 16:15  

Imi doresc sa incerc si eu rețeta si am cumpărat toate ingredientele, mai putin lapte praf, pentru ca nu se găsește aici unde locuiesc. Am citit mai sus, Ioana, ca nu stii cu ce se poate īnlocui, si ma īntrebam ce se īntāmpla daca nu pun deloc. Astept cu nerăbdare răspunsul tau!
Felicitări pentru site-ul tau minunat!
 

Ioana  acum 9 ani - 21 Februarie 2013 16:28  

laptele praf ingroasa compozitia, deci nu-l poti omite.
 

Mihaela  acum 9 ani - 21 Februarie 2013 16:42  

Am zis eu... Si chiar nu poate fi īnlocuit...?
 

laura  acum 9 ani - 8 Mai 2013 22:40  

in sfarsit am primit si eu laptele praf!! si am facut aceste minunate bomboane care au iesit divine! le-am facut de pasti si toata lumea a ramas placut surprinsa de gustul atat de apropiat de bomboanele cele adevarate!! imi place foarte mult site-ul am facut multe retete de aici si toate au iesit minunate! felicitari!
 

Iuliana  acum 9 ani - 10 Mai 2013 19:38  

Azi voi incerca reteta. Sper sa imi iasa. Laptele condensate l-am luat de la LIDl si nu e in tub deci nu stiu cum o sa fie.
Felicitri pentru site. Am facut mai multe retete de aici. Sa ma anunti cand iti deschizi restaurant, pt ca toate arata impecabil si sunt grozave.
 

sorin  acum 9 ani - 10 Mai 2013 20:28  

pote miine ,ma servesti si pe mine :p
 

Adriana  acum 8 ani - 10 Martie 2014 19:21  

Foarte bune! Facute in portie maaai mare, c-am fost maaai multi, si foarte apreciate. Multumim, Ioana! :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...