Bruschetta cu branza de capra si rosii cherry coapte incet

Categorii: Retete aperitive, Retete lact-ovo-vegetariene

 

Bruschetta cu branza de capra si rosii cherry coapte incet
Pinterest

Weekendul acesta a fost lung si lenes... Mi-a parut o saptamana. Am gatit la fel... fara graba, la foc mic...

Ingrediente
Bruschetta cu branza de capra si rosii cherry coapte incet

felii de paine taraneasca
branza de capra (proaspata, cremoasa)
usturoi
putin ulei de masline

Rosii coapte incet

rosii cherry
ulei masline
sare

Preparare
Bruschetta cu branza de capra si rosii cherry coapte incet

  1. Puteti prepara orice cantitate de rosii doriti, dar fiindca e un proces lung, de cateva ore, e mai practic sa preparati o cantitate mai mare de rosii, cat va intra maxim in tava cuptorului.
    Rosiile se taie in doua, iar daca sunt mici de tot se pot lasa intregi. Se presara sare grunjoasa si se picura ulei de masline doar cat sa se unga toate (pentru rosii care va umplu tava cuptorului, 3-4 linguri sunt suficiente). Amestecati. Asezati rosiile in tava, cu taietura in sus daca e cazul. Rosiile trebuie sa intre pe un singur strat in tava si sa nu fie extrem de inghesuite sau suprapuse.
  2. Incingeti cuptorul la 120C si dati tava cu rosii pentru 2 ore. Dupa aceea reduceti temperatura la 100C si mai lasati inca 1 ora. Rosiile vor fi coapte, dar inca usor zemoase si gustul foarte concentrat.
  3. Lasati rosiile sa se racoreasca in tava, apoi le stropiti iar cu ulei de masline, de data asta fiti mai generosi, sa se vada uleiul in tava (inca 4-5 linguri sigur vor fi necesare).
  4. Transferati rosiile cu atentie, ca sa nu le striviti, in vasul in care vreti sa le pastrati, cu tot cu uleiul din tava. Cand le transferati, rosiile vor lasa putin suc si se va amesteca cu uleiul, rezultand un sos delicios. Daca vreti, acum puteti adauga si cateva frunze de busuioc tocate fin. Se pastreaza la frigider, dar se readuc la temperatura camerei in momentul folosirii.
  5. Pentru bruschette: taiati felii de paine taraneasca, le picurati cu ulei si le prajiti pe gratar, in toaster sau in cuptor. Trebuie sa devina usor crocante si placut rumene. Se lasa sa se racoreasca inainte sa montati bruschettele.
  6. Se freaca painea prajita cu un catel de usturoi. Se presara cu branza proaspata de capra sfaramata (am folosit aceasta branza). Fiti generosi cu branza. Nu exista o regula, dar orientativ, am folosit 50 gr branza la 2 felii medii de paine...
  7. Puneti o movilita de rosii coapte peste branza si picurati cu sosul de pe rosii. Daca nu ati pus busuioc in vasul cu rosii, puteti presara acum busuioc tocat.
 
Bruschetta cu branza de capra si rosii cherry coapte incet - Rosii cherry in tava, intra la cuptor

1. Rosii cherry in tava, intra la cuptor

Bruschetta cu branza de capra si rosii cherry coapte incet - Rosii cherry coapte

2. Rosii cherry coapte


Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 2)  

 

Bruschetta cu ciuperci

19 Martie 2014

Bruschetta cu ciuperci

Bruschetta cu rosii

12 Aprilie 2012

Bruschetta cu rosii

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus