Bruschette cu naut

Categorii: Retete aperitive, Retete gustari (snack)

 

Bruschette cu naut
Pinterest

#easySunday ! Gatesti o data, mananci de doua ori!

Am fost prevazatoare, sambata am facut portie dubla de sos si naut aromat cand am facut pastele astea. Asa ca duminica am asamblat din ce mi-a ramas un brunch italian. Am intins pasta de naut pe paine prajita si usturoiata si deasupra am presarat boabele. Feliile de paine pe care le-am folosit au fost uriase, asa ca le-am taiat bucatele ca sa fie mai usor de manevrat. Alaturi am taiat o bila de mozzarela, rosii cherry si masline verzi. Mergea bine si putina rucola dreasa doar cu suc de lamaie.

Ingrediente
Bruschette cu naut

Felii de paine sau bagheta
usturoi
putin ulei de masline

Crema de naut

250 gr naut fiert (+ 175 ml apa in care a fiert nautul)
2 catei de usturoi
2 fileuri ansoa in ulei
1/4 lingurita fulgi de chili
1 fir mic rozmarin
1 foaie de dafin
2 linguri ulei masline
sare, piper negru

Naut la tigaie

250 gr naut fiert
2 catei usturoi
2 fileuri de ansoa in ulei
1/4 lingurita fulgi de chili
1/2 lamaie bio (coaja rasa si 2 linguri de suc)
2 linguri ulei masline
sare, piper negru

Preparare
Bruschette cu naut

  1. Pentru sos: intr-o tigaie larga (cca 30 cm) se incinge uleiul si se adauga usturoiul strivit, ansoa tocate marunt si chili. Se soteaza scurt pana usturoiul miroase placut si ansoa se dizolva in ulei (cca 30 - 60 secunde). Se adauga foaia de dafin rupta in doua, rozmarintul si nautul fiert. Se presara cu sare si piper negru si se soteaza 2-3 minute, pana nautul e fierbinte. Se adauga apa de pe naut si se fierbe 5 minute. Scoateti rozmarinul si dafinul din tigaie.
  2. Se mixeaza tot continutul tigaii intr-un robot/blender pana aveti un piure fin si destul de moale, ca o crema.
  3. Pentru nautul la tigaie: stergeti tigaia in care ati preparat sosul si incingeti uleiul. Adaugati usturoiul strivit, ansoa tocate marunt si chili. Se soteaza scurt pana usturoiul miroase placut si ansoa se dizolva in ulei (cca 30 - 60 secunde). Adaugati nautul fiert si sotati la foc mediu, amestecand cand si cand, timp de 5 minute. Presarati sare si piper negru in timpul sotarii.
  4. Trageti tigaia de pe foc si adaugati coaja rasa si sucul de lamaie. Amestecati si gustati de sare si coaja de lamaie. Mutati continutul tigaii intr-un bol.
  5. Picurati putin ulei de masline pe felii de paine. Prajiti-le apoi pe gratar sau in toaster. Frecati pe o parte feliile de paine prajita cu un catel de usturoi.
  6. Asezati feliile cu partea usturoiata in sus. Ungeti painea cu pasta de naut. Presarati boabe aromate de naut deasupra. Serviti imediat.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (5 puncte / total voturi: 1)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus