Spaghetti cu naut

Categorii: Retete din Italia, Retete cu paste, Retete ieftine

 

Spaghetti cu naut
Pinterest

Pentru mine, cel mai mare lux il reprezinta o mancare reusita din ingrediente simple. De aceea in weekendul de Florii am ales sa pregatesc aceasta reteta italiana simpla, pasta e ceci. Sunt spaghete intr-un sos usor si cremos cu boabe aromate de naut deasupra. A fost o sarbatoare pentru papilele noastre.

Ingrediente
Spaghetti cu naut

320 gr spaghetti
sare

Sos de naut

250 gr naut fiert (+ 175 ml apa in care a fiert nautul)
2 catei de usturoi
2 fileuri ansoa in ulei
1/4 lingurita fulgi de chili
1 fir mic rozmarin
1 foaie de dafin
2 linguri ulei masline
sare, piper negru

Naut la tigaie

250 gr naut fiert
2 catei usturoi
2 fileuri de ansoa in ulei
1/4 lingurita fulgi de chili
1/2 lamaie bio (coaja rasa si 2 linguri de suc)
2 linguri ulei masline
sare, piper negru

Portii: 4
Calorii: 550 cal / portie

Preparare
Spaghetti cu naut

  1. Pentru sos: intr-o tigaie larga (cca 30 cm) se incinge uleiul si se adauga usturoiul strivit, ansoa tocate marunt si chili. Se soteaza scurt pana usturoiul miroase placut si ansoa se dizolva in ulei (cca 30 - 60 secunde). Se adauga foaia de dafin rupta in doua, rozmarintul si nautul fiert. Se presara cu sare si piper negru si se soteaza 2-3 minute, pana nautul e fierbinte. Se adauga apa de pe naut si se fierbe 5 minute. Scoateti rozmarinul si dafinul din tigaie.
  2. Se mixeaza tot continutul tigaii intr-un robot/blender pana aveti un piure fin si destul de moale, ca o crema.
  3. Se pune apa cu sare la fiert pentru paste. Adaugati pastele si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet.
  4. Pentru nautul la tigaie: stergeti tigaia in care ati preparat sosul si incingeti uleiul. Adaugati usturoiul strivit, ansoa tocate marunt si chili. Se soteaza scurt pana usturoiul miroase placut si ansoa se dizolva in ulei (cca 30 - 60 secunde). Adaugati nautul fiert si sotati la foc mediu, amestecand cand si cand, timp de 5 minute. Presarati sare si piper negru in timpul sotarii.
  5. Trageti tigaia de pe foc si adaugati coaja rasa si sucul de lamaie. Amestecati si gustati de sare si coaja de lamaie. Mutati continutul tigaii intr-un bol.
  6. Pastele ar trebui sa fie fierte pana acum. Le scurgeti, retinand 75 ml apa in care au fiert.
  7. Adaugati pastele in tigaia in care ati sotata nautul. Turnati sosul de naut deasupra si apa retinuta de pe paste. Amestecati pe foc mediu doar pana pastele sunt acoperite de un sos lejer (cca 2 minute).
  8. Puneti pastele pe platoul de servire si presarati nautul la tigaie deasupra. Presarati putina verdeata daca aveti (patrunjel, menta tocate). Eu am pus decorat cu cateva masline taiate si trecute prin parmezan ras.
 

Adauga comentariu    Listeaza reteta

Votul tau: 

  (0 puncte / total voturi: 0)  

 

 

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Retete de sezon

Vezi toate retetele de sezon


 
mergi sus