Clatite de dovlecei si branza

Ingrediente

1 dovlecel mediu (cca 300 gr)
1 morcov mic (cca 50 gr)
100 gr branza tare (branza fermentata Horezu sau pecorino romano)
1 lingura iaurt grecesc
1 ou
1 manunchi generos ceapa verde mica (chives; cca 10 gr; sau 2 fire ceapa verde) 
5 fire patrunjel
1 fir marar
1/4 lingurita praf de copt
20-30 gr faina alba
sare, piper negru

Bucati: 8

  1. Se da dovlecelul (necuratat de coaja) pe razatoarea mare. Se da morcovul pe razatoarea mica. Se pun impreuna intr-o strecuratoare pusa deasupra unui bol. Se presara cu sare si se lasa 10 minute.
  2. Stoarceti bine legumele in pumn (sau tifon daca faceti mai multe portii) ca sa extrageti cat mai multa apa din ele. Eu le-am stors de doua ori, fiindca cu cat sunt mai bine scurse cu atat e nevoie de mai putina faina.
  3. Puneti legumele intr-un bol. Adaugati branza razuita pe razatoarea mica, ceapa verde tocata rondele fine, patrunjelul si mararul tocate fin, oul batut cu iaurt, o doza generoasa de piper negru proaspat rasnit si inca putina sare. Amestecati bine.
  4. Adaugati faina amestecata cu praf de copt si amestecati. Puneti la inceput doar 20 gr faina si incercati sa formati bile din aluat. Daca se fac usor, fara a se lipi prea tare de mana, e ok, nu e nevoie de mai multa faina.
  5. Formati 8 bile din aluat si aplatizati-le usor in palma, sa obtineti niste turtite. Nu le faceti prea subtiri, caci se vor usca la prajit.
  6. Incingeti o tigaie cu f. putin ulei (un pic mai mult decat la clatite). Asezati turtitele in tigaie si prajiti-le cate 1.5-2 minute / parte (doar pana prind o rumeneala placuta).
  7. Sunt bune calde sau la temperatura camerei. Se servesc cu iaurt grecesc, iaurt cu menta sau iaurt cu usturoi.

Legumele bine stoarse

Compozitia de clatite

Formam turtitele in palma

Prajim pe prima parte

Prajim pe a doua parte

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...