Supa rece de dovlecei

Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple Retete de supe si ciorbe

Reteta Supa rece de dovlecei

Este o supa pe care o fac de ani de zile de cum dau caldurile. Reteta o am de la o matusa, sora a mamei mele.

Ingrediente

2 dovlecei (aprox 800 gr)
1 ceapa mare
50 gr unt (sau margarina)
1 lingura vegeta naturala
maioneza (dintr-un galbenus + 1 lingurita mustar si ulei cat cuprinde)
1 iaurt mic (200 gr)
marar
sare

Portii: 5

  1. Topiti untul si caliti ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
  2. Taiati dovlecelul cubulete potrivite. Adaugati-l peste ceapa si puneti apa doar cat sa acoperiti dovlecelul. Adaugati vegeta si sare. Atentie, daca folositi vegeta cumparata nu mai puneti sare. Lasati la fiert la foc mediu pana dovlecelul e fiert, dar nu foarte moale, cca 15-20 minute.
  3. Luati de pe foc si scurgeti cam jumatate din apa de pe dovlecei. Lasati sa se raceasca complet.
  4. Amestecati maioneza cu iaurtul.
  5. Adaugati sosul peste dovlecei si amestecati bine. Adaugati marar tocat, cat doriti. Dregeti de sare.
  6. Puneti la frigider si lasati cateva ore sa se raceasca. Se serveste rece, cu paine prajita.

Dovlecelul cubulete

Dovlecelul cubulete

Sos de iaurt si maioneza

Sos de iaurt si maioneza

Comentarii (15)

 

Ultimele comentarii

Ioana  acum 9 ani - 2 August 2013 11:28  

pune cam 3-4 linguri de maioneza.
 

nicodin  acum 8 ani - 22 Iulie 2014 15:39  

Absolut delicioasa !!! Multumesc mult ptr reteta. Din Constanta, cu drag .
 

mariana  acum 8 ani - 16 Septembrie 2014 12:21  

vegheta naturala astai maioneza da? :)
 

Ioana  acum 8 ani - 16 Septembrie 2014 12:49  

nu inteleg intrebarea, dar vegeta naturala e asta: [link] iar maioneza se prepara ca aici: [link]
 

Crina_Crinutza   acum 7 ani - 1 Iulie 2015 14:01  

Am gatit ieri aceasta supa. Imi place mult! :) Multumesc, Ioana!
 

Ioana  acum 7 ani - 1 Iulie 2015 15:11  

ce bine ca mi-ai amintit de supa asta! inca n-am facut-o anul asta.
sa-ti fie de bine
 

Crina-Crinuta  acum 7 ani - 2 Iulie 2015 09:30  

Desi dovlecelul imi place, e prima oara cand am gatit din el supa. Dar a iesit tare buna. Nu ma laud, meritul este al tau, al retetei postate de tine, al faptului ca ai stiut sa iti prezinti atat de atragator acest fel de mancare (ca si in cazul celorlalte retete de pe site-ul tau, de altfel). Pot astepta musafiri cu asemena supa, zic eu. :) Pofta buna si voua, cand o vei gati!
 

Ioana  acum 7 ani - 2 Iulie 2015 11:22  

merci! ai dreptate, supa este potrivita si pentru musafiri, evenimente mai speciale.
ai incercat supa crema de dovlecei? [link]
 

Crina_Crinutza   acum 7 ani - 2 Iulie 2015 13:12  

Inca nu, dar cu siguranta o voi incerca in aceasta perioada. Multumesc pt recomandare, Ioana!
 

Monica  acum 5 ani - 29 Martie 2017 14:16  

I sa incerc dupa post!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...