Conopida la tigaie cu chorizo si migdale
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete fara gluten Retete rapide Retete simple
Conopida cu arome spaniole.
Ingrediente
1 conopida mica
1/2 ceapa
1 catel mare de usturoi
50 gr chorizo (picant)
30 gr migdale
1 lingura unt
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita boia afumata (spaniola)
1 lingura suc de lamaie
cateva fire de patrunjel
sare, piper negru
Portii: 2
Cum se prepara conopida la tigaie cu chorizo si migdale
- Se desface conopida buchetele?(sa aveti cam 400 gr) si fiecare buchetel se taie felii, asa mi se pare ca se soteaza mai repede. Daca sunt bucatele care se sfarma la taiere, e ok, puneti-le si pe ele in tigaie, se vor carameliza pe fundul tigaii si vor fi cele mai bune.
- Intr-o tigaie/cratita larga se adauga chorizo si se prajeste la foc mic, doar pana-si lasa grasimea. Daca vedeti ca nu lasa suficienta grasime sa acopere fundul cratitei, ajutati cu putin ulei. Scoateti chorizo intr-un bol.
- In grasimea lasata adaugati ceapa si sotati 1 minut.
- Adaugati conopida, presarati cu sare si piper negru si amestecati timp de 1 minut, conopida sa devina roz de la grasimea lasata de chorizo. Adaugati 1 lingura de apa si imediat puneti capacul. Lasati sa se faca conopida la foc mediu spre mic timp de 10 minute, amestecand la jumatatea timpului.
- Luati capacul si adaugati untul, usturoiul strivit, chimionul si boiaua. Amestecati bine. Puneti capacul si lasati conopida sa se faca in continuare inca 5 minute. Cand expira timpul verificati daca conopida e rumena pe alocuri. Daca arata mai mult inabusita, dati focul mai mare si sotati cateva minute amestecand mereu pana conopida se rumeneste foarte usor pe la capete.
- Tocati migdalele marunt cu cutitul si prajiti-le intr-o tigaie fara grasime. Condimentati-le cu sare, piper si boia afumata.
- Trageti tigaia de pe foc si adaugati migdalele, chorizo rumenit, patrunjel tocat si suc de lamaie. Amestecati. Serviti imediat.