Conopida la tigaie cu chorizo si migdale

Ingrediente

1 conopida mica
1/2 ceapa
1 catel mare de usturoi
50 gr chorizo (picant)
30 gr migdale
1 lingura unt
1/4 lingurita chimion macinat
1/4 lingurita boia afumata (spaniola)
1 lingura suc de lamaie
cateva fire de patrunjel
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Se desface conopida buchetele (sa aveti cam 400 gr) si fiecare buchetel se taie felii, asa mi se pare ca se soteaza mai repede. Daca sunt bucatele care se sfarma la taiere, e ok, puneti-le si pe ele in tigaie, se vor carameliza pe fundul tigaii si vor fi cele mai bune.
  2. Intr-o tigaie/cratita larga se adauga chorizo si se prajeste la foc mic, doar pana-si lasa grasimea. Daca vedeti ca nu lasa suficienta grasime sa acopere fundul cratitei, ajutati cu putin ulei. Scoateti chorizo intr-un bol.
  3. In grasimea lasata adaugati ceapa si sotati 1 minut.
  4. Adaugati conopida, presarati cu sare si piper negru si amestecati timp de 1 minut, conopida sa devina roz de la grasimea lasata de chorizo. Adaugati 1 lingura de apa si imediat puneti capacul. Lasati sa se faca conopida la foc mediu spre mic timp de 10 minute, amestecand la jumatatea timpului.
  5. Luati capacul si adaugati untul, usturoiul strivit, chimionul si boiaua. Amestecati bine. Puneti capacul si lasati conopida sa se faca in continuare inca 5 minute. Cand expira timpul verificati daca conopida e rumena pe alocuri. Daca arata mai mult inabusita, dati focul mai mare si sotati cateva minute amestecand mereu pana conopida se rumeneste foarte usor pe la capete.
  6. Tocati migdalele marunt cu cutitul si prajiti-le intr-o tigaie fara grasime. Condimentati-le cu sare, piper si boia afumata.
  7. Trageti tigaia de pe foc si adaugati migdalele, chorizo rumenit, patrunjel tocat si suc de lamaie. Amestecati. Serviti imediat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...