Cum se aleg ridichile rosii
- Uita-te la frunze: sa fie verzi, deloc ofilite; asta e primul semn ca sunt proaspete; daca frunzele sunt tinere si proaspete se pot folosi si ele in salate, supe creme sau mancaruri de verdeata (exact ca si spanacul sau frunzele de sfecla).
- Uita-te sa nu fie crapate: cele crapate au sanse mari sa fie goale (seci) inauntru.
- Strange una intre degete: trebuie sa fie tare; daca sunt moi, e semn ca nu sunt proaspete, sunt deshidratate; daca cedeaza mult sub degete inseamana ca sunt goale in centru; cele care sunt usor deshidratate poti fi puse intr-un vas cu apa rece pentru 1 ora ca sa se rehidrateze.
- O chestie de gust: alege ridichi mici daca le doresti mai fragede si sa nu fie iuti; alege ridichi medii daca le doresti mai crocante dar mai iuti; nu le cumpara pe cele foarte mari, de obicei sunt "buretoase".
Pastrare: rupe frunzele, pune-le intr-o punga tip zip bag. Acopera-le cu servetele de hartie, strange punga sa iasa cat mai mult aer si inchide "fermoarul". Rezista in frigider cam 1 saptamana. Daca se inmoaie un pic le puteti rehidrata in apa rece asa cum am specificat la punctul 3.
Comentarii (6)
vali acum 9 ani - 30 Martie 2015 13:14
Bune sfaturi, insa pe cele cu azot putin cum le alegem? :(Ioana acum 9 ani - 30 Martie 2015 13:28
din pacate pentru legume bio din piata trebuie sa cunosti persoanele de la care cumperi si sa stii cum sunt crescute.acum am deja cateva doamne in piata care vand produse mai putin tratate, cumpar de multi ani si stiu ce produse ofera. primavara asta m-am inscris si la cutia cu legume [link]
gaseste sursa buna si ramai fidel, asta e sfatul meu.
vali acum 9 ani - 30 Martie 2015 14:10
Asa este. Mersi frumos :)Cărți și călătorii acum 9 ani - 30 Martie 2015 18:09
Bine de știut! ;) Mulțumesc.Primesc newsletterul și citesc frecvent rețetele și postările de aici. Spor la treabă și poftă bună! :)
ionas florin acum 9 ani - 30 Martie 2015 19:42
MULTUMESC ! Sunt OK.Simona acum 9 ani - 3 Aprilie 2015 13:52
Multumim pentru sfaturile tale! Intotdeauna utile si pertinente. :)Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email