Curmale umplute trase-n ciocolata

Retete desert Retete cu fructe Retete de post Retete fara gluten Retete rapide Retete simple

Reteta Curmale umplute trase-n ciocolata

Cate un pic din toate. Putin dulce, putin sarat, putina proteina, putina cafeina, niste carbohidrati. Merg bine post workout.

Ingrediente

20 curmale uscate (fara samburi)
unt de arahide (natural 100%, neindulcit)
50 gr ciocolata neagra (60-80%)
1/2 lingura ulei cu gust neutru
sare Maldon

Bucati: 20
Caloriie:
53 cal / bucata (calculat cu ciocolata 80%)

  1. E important sa aveti curmale deshidratate de calitate, care sa nu fie foarte uscate, sa se simta gumate si usor moi. Daca le cumparati fara samburi, au o taietura pe lateral. Prin acea taietura introduceti untul de arahide, cat intra in fiecare (cca /12 lingurita).
    * daca untul de arahide e rece, de la frigider, procesul de umplere e mai usor
  2. Intr-un vas mic topiti pe abur 35 gr din ciocolata pentru glazura. Luati vasul de pe abur. Adaugati restul de ciocolata si amestecati pana se topeste complet. Adaugati uleiul si omogenizati.
  3. Inmuiati fiecare curmala umpluta in ciocolata topita, sa fie acoperita peste tot. Scoateti curmala din ciocolata cu o furculita pa care o bateti usor de marginea vasului astfel incat excesul de glazura de pe curmala sa se scurga printre dintii furculitei.
  4. Asezati fiecare curmala glazurata pe un platou tapetat cu hartie de copt. Dati platoul la frigider 10-15 minute, sa inceapa sa se intareasca glazura, apoi presarati putina sare pe fiecare. Lasati sa se intareasca complet (la frigider merge mai repede), apoi le puteti muta intr-o cutie/bol. Se pastreaza la frigider de pe o zi pe alta.

Comentarii (0)

 

Fii primul care adauga un comentariu.

Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...