Desert Deluxe

Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Reteta Desert Deluxe

Sau cum a devenit un desert improvizat din niste resturi din frigider, un desert de lux...

Pai a fost cam asa: o jumatate de cutie de mascarpone ramasa de la bomboanele tiramisu, un pachet de piure de castane gasit in congelator, 2 borcanele cu visine conservate in brandy in vara si de care uitasem... Le-am amestecat, le-am pus intr-un pahar de vin si le-am servit seara intrebandu-l pe Radu daca ii place improvizatia mea. Iar dragutul de el a dat raspunsul perfect: "ce improvizatie, asta e lux". Si asa i-a ramas numele. Daca pentru el gustul era de lux, pentru mine sigur a fost timpul scurt in care l-am pregatit. Mi-a ramas suficient timp sa-mi organizez toate condimentele in borcanele etichetate, sperand sa intru astfel in randul gospodinelor organizate.

Ingrediente

125 gr mascarpone
70 gr piure castane (unguresc, cu rom)
2-3 linguri frisca batuta
1 borcanel mic visine (compot sau conservate in alcool)

  1. Se freaca bine piureul de castane cu branza. Apoi se incorporeaza frisca pentru a face compozitia mai putin densa, mai spumoasa. Gustati acum compozitia si daca doriti, adaugati zahar vanilat dupa gust. Eu nu am pus deloc, piureul de castane era suficient de dulce.
    * pentru o cantitate asa mica am folosit frisca din tub
  2. In pahare sau cupe de sticla puneti un strat din compozitie si apoi unul generos de visine (adaugati si putin suc de pe visine) si alternati asa cate straturi doriti (ultimul strat va fi de visine).
    * eu am folosit visine conservate in brandy, merg de minune in aceasta combinatie, obtinand un desert de adulti; pentru copii, folositi visine din compot.

Comentarii (9)

 

prodan ulchen  acum 13 ani - 17 Decembrie 2010 14:24  

iti lasa apa in gura =P~
 

Karla Conti  acum 13 ani - 17 Decembrie 2010 15:31  

Ooo! In sfarsit te-ai intors! Ioana, mi-ai lipsit mult dar slava Domnului ca acum va reveni totul la normal. Intrasem in panica deja ca nu voi avea sursa de inspiratie pentru sarbatori.
Cum ti-a iesit bucataria, casa? Nu vad poze pe aici.... Si curiozitatea... stii cum e.
Eu le-am spus tuturor prietenelor despre tine, acum si rudele din Canada consulta site-ul tau si sunt fericiti.
Am vizionat rapid ultimele retete, am executat supa de telina (pe care o mancam candva instant de la Maggi cred) si de care chiar imi era dor si chiar a avut succes, multumesc Ioana. Dar acum aveam nevoie de un dulce usor de facut, ceva fin, gustos si simplu, dar si rafinat... si bineinteles ca l-am gasit in frumos botezatul tau Desert Deluxe. A avut dreptate Radu, chiar "de lux". L-am preparat cu visine din visinata si cu sirop de artar pentru diseara cand vine fratele meu cu sotia din Canada. Si fiind mai de sarbatoare, asa, am ornat cupele cu romburi de ciocolata, visine din visinata si din dulceata si cand le servesc ma gandesc sa pun un motz de frisca pudrat cu un praf de cacao. Ce zici, cred ca va fi ceva "festiv" nu? Eu sunt incantata, ideea ta a venit exact la fix. Stii, e chiar simplu sa bucataresti ceva fain daca ai o muza la indemana.
Sa nu uit, Karla (cu k mic de la Supa de telina e alta, nu eu). De acum incolo o sa folosesc numele complet, nu de alta dar cine stie ce postari mai apar ...
 

Aura  acum 13 ani - 17 Decembrie 2010 16:01  

Felicitari, Ioana, esti cea mai tare.
Chiar daca pana acum am fost o prezenta tacuta pe site-ul tau, sa stii ca am incercat multe dintre retetele tale si esti intradevar o sursa imensa de inspiratie.
La un moment dat ma panicasem crezand ca nu o sa mai revii, insa ma bucur sa te revad plina de energie si de idei. :)
O sa incerc si eu desertul, cu siguranta este ceva deosebit. =P~
 

Andrei  acum 13 ani - 17 Decembrie 2010 17:45  

...nu vreau sa critic ... se poate sa fi fost bun .. insa de aratat nu arata prea bine ...
 

monika  acum 13 ani - 19 Decembrie 2010 11:31  

deluxe chiar, e senzational, am mancat aseara la un film super.
bine nu asa super ca desertul
felicitari ;)
 

Karla Conti  acum 13 ani - 19 Decembrie 2010 17:16  

Yammi! Yammi! Yammi! Acesta a fost rezultatul unanim al votului: Delicios, a avut mare succes la masa festiva de acum 2 seri... Cand l-am facut am gustat doar ce a ramas in castron, nu era nici rece si nici dichisit ca seara, si tot mi s-a parut buuun tare. Si chiar si foarte aspectuos daca, bineinteles, respecti reteta si ornezi cu gust!!! Buna idee, buna gaselnitza, Ioana, esti grozava! Zica cine ce o vrea, eu ador reteta ta!!! Pupici dulci de la toti ai mei.
 

andrea  acum 13 ani - 10 Februarie 2011 18:39  

arata delicios =P~ :p :) ;) dejami face pofta:))
 

cristina   acum 13 ani - 7 Iunie 2011 09:47  

o sa incerc si eu si iti trimit rasp.
 

Diana  acum 13 ani - 8 Iulie 2011 19:23  

Fructe de gheata:
3 mere, 2 banane,2 kiwi,4 pliculete de zahar vanilat ,200g zah. tos,alune macinate.
Preparare:
cureti merele de coaja si le tai feli (sferturi) banenele si kiwi curatate si taiate in 4 parti egale. Pudrezi fiecare bucatica cu zahar vanilat.Intr-un vas topesti cele 200g de zah. tos.Cand zaharul a ajuns la consistenta lichidului, inpungi fiecare fruct cu un bat pt. frigarui si apoi scufunzi fructele in baia de zahar cu repeziciune.Fructele gata caramelizate le dai prin alunele macinate si le pui pe platou uns usor cu foarte putin ulei sa ne se lipeasca.
POFTA BUNA!
SPER CA V-A PLACUT SI SA LASATI COMENTARIU SA IMI SPUNETI CUM VA PLACUT PA!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...