Dovlecei cu salsa de rosii si ton

Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu peste si fructe de mare

Platou vesel cu iz italian.

Dovleceii sunt scazuti la cuptor cu o salsa italiana de rosii si capere, iar la final am adaugat bucati de ton amestecate cu verdeata.

Ingrediente

130 gr ton bucati in conserva (scurs; poate fi in ulei sau natur)
5 fire patrunjel
3 fire marar
1 lingura ulei
sare

Dovlecei cu salsa de rosii

1 kg dovlecei (mai mici)
1 conserva de rosii (de 400 gr)
2 lingurite capere (in otet)
1 lingura otet de pe capere
3 catei de usturoi
1 lingurita oregano uscat
1/4 lingurita fulgi de chili
2 linguri ulei de masline
sare, piper negru

Portii: 2-3
Calorii: 892 cal / total

  1. Dovleceii se curata partial de coaja (se iau fasii cu curatatorul de legume), se taie in doua pe latime si apoi se taie bastoane, nu foarte subtiri. Se presara cu sare si se lasa la scurs intre 15 si 30 minute, rasfirati pe servetele de hartie. Dupa acest timp se absorb bine cu servetele. Se presara iar cu putina sare si 1 lingura de ulei. Se amesteca si se pun in tava cuptorului (in care am pus hartie de copt).
  2. Se coc la 220C (cu program de rumenire daca aveti) timp de 30 minute, amestecandu-se o data la jumatatea timpului.
  3. Cat se fac dovleceii se prepara salsa. Se scot rosiile din conserva (fara suc; sucul nu se va folosi in aceasta reteta) si se toaca cubulete.
  4. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga oregano, chili si usturoiul strivit. Se calesc 30 secunde, apoi se adauga caperele scurse si se mai calesc 30 secunde.
  5. Se adauga cubuletele de rosii, putina sare, piper negru rasnit si se calesc, amestecand cand si cand inca 2 minute.
  6. Cand dovleceii sunt gata se muta intr-un vas termorezistent, un vas nu extrem de larg, sa stea inghesuite bucatile de dovlecel. Se dreg de sare. Se toarna salsa de rosii peste ei. Se toarna si otetul de pe capere.
  7. Se dau iar la cuptor, la 180C, acoperiti (cu capac sau folie) timp de 45 minute.
  8. In acest timp scurgeti tonul, rupeti-l bucati si amestecati-l cu verdeturile tocate fin.
  9. Scoateti cu grija dovleceii pe un platou si asezati bucatile de ton deasupra. Serviti cald sau la temperatura camerei.

Pregatim salsa de rosii si capere

In acelasi timp se coc dovleceii la cuptor

Dovleceii cu salsa intra iar la cuptor

Dovlecei cu salsa de rosii si ton

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...