Enchiladas cu pui

Retete de mancaruri cu carne Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu carne de pui Retete simple

Reteta Enchiladas cu pui

Un preparat mexican care se face mai ales cu resturile de la fripturile de pui si un sos de rosii picant.

Eu am preparat acum sosul folosind rosii din conserva, dar daca e sezonul rosiilor puteti folosi doar rosii proaspete si daca la sfarsit sosul vi se pare putin acid il dregeti fie cu putin zahar, fie cu un cubulet de unt.

M-am abatut putin de la reteta originala deoarece se folosesc foi de tortilla care se gasesc si la noi in supermarketuri, dar mie imi par putin acre asa ca am folosit lipii mici pe care le-am despartit in doua sa fie mai subtirele rulourile. Dar promit sa invat sa fac foile de tortilla in casa si sa execut reteta asa cum trebuie :) Si branza cheddar portocalie care ar trebui folosita nu se gaseste la noi, cel putin nu la Cluj, asa ca am folosit Gouda, insa puteti pune orice cascaval.

Ingrediente

Umplutura

resturi de carne de pui gatita

sau

2 bucati piept de pui (aprox. 400 gr)
1 ceapa mica
2 catei ustruroi
sare, piper

Sos de rosii

1 conserva rosii fara piele (de 400 gr)
3 rosii medii bine coapte
1 ceapa
2 catei usturoi
sare, piper
1 lingura condiment mexican picant
chili pudra (optional)
cascaval

3 lipii mici (sau 6 foi tortilla)

  1. Daca nu aveti carne de pui gata gatita, tocati ceapa si usturoiul marunt, iar pieptii de pui ii taiati felii mari. Se pun toate la prajit intr-o lingura de ulei, condimentand doar cu sare si piper. Cand carnea de pui e rumena pe ambele parti se scoate din tigaie si se desface fasii subtiri. Ceapa si usturoiul care au ramas in tigaie se arunca.
  2. Sosul: se toaca ceapa si usturoiul marunt si se calesc pana se inmoaie. Se adauga rosiile tocate marunt, iar cele din conserva sfaramate cu furculita. Se lasa pe foc 5 minute, nu trebuie sa scada foarte mult. Se condimenteaza cu sare, piper si 1 lingura din amestecul mexican. Daca doriti mai iute puteti sa adaugati chili pudra, cate o jumatate de lingurita, pana e pe gustul vostru.
  3. Am despartit lipiile in 2 ca sa obtin foi mai subtiri, usor de rulat
  4. Fiecare lipie am trecut-o prin tigaia cu sos, astfel incat acestea sa fie bine acoperite pe ambele parti cu sos. Am pus carne de pui la un capat si am rulat. Rulourile le-am asezat inghesuit intr-o tava termorezistenta si apoi am turnat restul de sos.
    * Daca vreti ca sosul sa fie mai fin il puteti mixa in blender sau trece printr-o sita si apoi il turnati peste rulouri.
  5. Am ras cascaval deasupra si am dat la cuptor 10 minute la 200C, pana se topeste putin branza.

Pregatim carnea de pui

Pregatim carnea de pui

Calim ceapa si usturoiul

Calim ceapa si usturoiul

Sosul picant

Sosul picant

Condimentul mexican

Condimentul mexican

Trecem lipia prin sos

Trecem lipia prin sos

Punem carnea de pui pe lipe si rulam

Punem carnea de pui pe lipe si rulam

Rulouri in tava

Rulouri in tava

Turnam sosul peste rulouri

Turnam sosul peste rulouri

Razuim branza deasupra

Razuim branza deasupra

Enchiladas cu pui

Enchiladas cu pui

Comentarii (34)

 

Ultimele comentarii

daniela  acum 12 ani - 30 Ianuarie 2012 22:24  

buna,
te rog, unde ai gasit pe net boia afumata?
 

Ioana  acum 12 ani - 31 Ianuarie 2012 08:49  

pe amazon sau ebay gasesti sigur. eu am cautat "spanish smoked paprika" .
 

varga veronica  acum 12 ani - 31 Ianuarie 2012 09:17  

mmmmm....ce bn arata ;) ;) =P~ =P~ =P~ =P~
 

Edith   acum 12 ani - 31 Ianuarie 2012 09:40  

Arata bineee! :)
Daniela, gasesti smoked paprika de la firma Bart aici: [link]
Ioana, poti elimina linkul daca nu vrei sa apara pe site :)
 

Ioana  acum 12 ani - 31 Ianuarie 2012 09:55  

merci Edith! nici nu stiam ca cei de la Bart au si boia afumata.
 

daniela  acum 12 ani - 2 Februarie 2012 22:22  

buna seara !!!
multumesc mult fetelor pentru ajutor
sa va tina dumnezeu sanatoase si fericite ca sa ''ne mai faceti '' delicii !!
va pup si o seara frumoasa !!!
 

Deea Dede Deea  acum 11 ani - 17 Aprilie 2012 13:24  

E minunata reteta, am facut'o si e delicioasa, nu e o reteta care sa iti cada greu la stomac, e usoara.Super bun:)
 

AnaMaria  acum 11 ani - 18 Iulie 2012 00:23  

E prima data cand iti scriu desi nu e prima reteta de pe site- ul tau din care m- am inspirat! Dar reteta asta mi s- a parut atat de diferita si de gustoasa incat a trebuit sa iti spun: multumesc frumos, pentru ca exista acest blog si pentru ca iti rupi din timpul tau si ne impartasesti constant idei noi!
 

mihaela  acum 11 ani - 20 Septembrie 2012 22:49  

a iesit delicioasa reteta. am facut-o cu restul de carne de la pulpe facute la cuptor. ne place foarte mult cum a iesit. sigur se va mai repeta, mai ales ca e simpla si intotdeauna imi ramane carne cand prepar!
 

Maria-Cristina Damian  acum 7 ani - 5 Iulie 2016 22:34  

Foarte buna! Astazi doream sa gatesc ceva doar cu ce aveam prin frigider, si cum erau doar doua bucati de piept de pui, iar prietenul meu
nu e prea prieten cu felul asta de carne, mai, mai ca m-am descurajat. Dar m-a salvat Ioana, ca de obicei. A infulecat pe nerasuflate doua bucati!!! Multumim Ioana!
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...