Fursecuri de migdale

Retete din Croatia Retete desert Retete de Craciun Retete de Pasti Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Amaretti din Croatia. 4 ingrediente. Fara gluten. Nu incercati sa le rezistati.

Fursecurile sunt traditionale in insula Rab, unde pregatesc si o tarta cu migdale similara. Pentru a aromatiza compozitia ei folosesc Maraschino, dar eu am folosit putin brandy de pere Kruskovac pe care l-am cumparat din Instria anul trecut. Daca nu aveti ceva similar, puteti sa-l omiteti si lasati fursecurile aromate doar cu coaja de lamaie. Le puteti modela rotunde sau sub forma de cornulete. Deasupra sunt crocante, iar in centru sunt moi, usor gumate.

Va urez Sarbatori Fericite, sa gatiti cu placere si usurinta pentru cei dragi si sa va bucurati de vremea frumoasa care se anunta.

Ingrediente

200 gr faina de migdale (sau migdale fara pielite)
200 gr zahar pudra
coaja rasa de la 1 lamaie
2 albusuri de ou
1 lingura brandy de pere (optional)
25 gr migdale intregi (cu sau fara pielite)

Bucati: 25

  1. Daca folositi faina de migdale doar amestecati-o bine cu zaharul pudra. Daca folositi migdale intregi le macinati impreuna cu zaharul pana obtineti un amestec fin.
  2. Adaugati coaja rasa de la lamaie.
  3. Bateti albusurile cu o furculita doar pana se inspumeaza un pic. Adaugati-le peste migdale impreuna cu brandy-ul si amestecati cu o furculita pana aveti un amestec omogen. Aluatul va fi destul de ferm, se amesteca greu in el. Daca e moale si se lipeste de mana cand modelati fursecurile, doar adaugati putina faina de migdale (vezi poza 3, fursecurile nu se lipesc deloc de mana la format).
  4. Migdalele intregi le macinati scurt, doar cat sa se marunteasca si sa arate ca un pesmet mai grosier.
  5. Rupeti bucati din aluat si modelati bile (de dimensiunea bomboanelor Raffaello) sau bastonase. Tavaliti-le prin migdalele macinate grosier. Asezati-le in tava de copt tapetata cu hartie de copt (bilele le asezati asa cum sunt, bastonaselor le dati forma de semiluna, ca la cornulete).
  6. Coaceti fursecurile la 180C timp de 10-12 (daca le-ati format cornulete) sau 12-14 (daca le-ati format bile). Le scoateti cand sunt usor rumene deasupra. In centru vor fi inca moi, asa ca le luati cu grija din tava.
  7. Sunt bune si imediat, dar parca gustul si textura se imbunatateste pana a doua zi.

Albusurile batute usor

Compozitia pentru fursecuri

Formam bile

Le tavalim prin migdale macinate

Fursecuri in tava

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...