Fursecuri cu dulceata

Retete desert Retete de Craciun

Reteta Fursecuri cu dulceata

Buna dimineata! Cum a trecut Craciunul? Sper ca Mosu' a fost darnic cu voi si ati petrecut bine. Eu doar m-am odihnit (a se citi: lenevit), odihna intrerupta doar de cateva mici incursiuni la dentist. Haioasa si optimista din fire cum sunt, i-am zis dentistei mele sa se pregateasca, ca petrecem si Revelionul impreuna :)

Azi nu pot decat sa va servesc cu ultimele fursecuri care mi-au mai ramas, fiindca pentru prima data in viata mea am fost atat de organizata si eficienta incat nu am aruncat nimic. Se pare ca noua mea bucatarie are efect magic asupra mea ;)

Ingrediente

150 gr unt
50 gr zahar
1 ou
50 gr alune padure
25 gr migdale
210 gr faina alba
1 lingurita scortisoara
1 lingurita praf de copt
1/2 borcanel dulceata (eu am pus dulceata de fructe de padure)
zahar pudra vanilat pentru decorat

Bucati: 20 fursecuri duble

  1. Se freaca bine untul cu zaharul. Se adauga oul si se omogenizeaza.
  2. Se incorporeaza alunele si migdalele macinate
  3. Se adauga faina amestecata inainte cu scortisoara si praful de copt.
  4. Aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la frigider minim 1 ora.
  5. Se scoate aluatul si se lasa 5 minute sa se incalzeasca un pic, ca sa fie usor de intins.
  6. Se presara putina faina pe blatul de lucru (pe care eu am pus hartie de copt) si se intinde aluatul foaie subtire.
    * pentru a fi mai usor de intins, impartiti aluatul in doua si intindeti doua foi
  7. Se decupeaza aluatul in forma de floricele (sau alte forme). La jumatate din floricele decupati centrul cu o forma mai mica. Aluatul care se ia de pe margini se reintinde si se decupeaza... pana folositi tot aluatul.
  8. Se aseaza fursecurile intregi in tava de copt acoperita cu hartie de copt. Se coc la 180C pentru 10-12 minute.
  9. Se aseaza apoi restul fursecurilor decupate in tava si se coc la fel. Cat sunt fierbinti pudrati fursecurile decupate cu zahar pudra vanilat.
  10. Lasati toate fursecurile sa se raceasca.
  11. Ungeti cu cate o lingurita de dulceata toate fursecurile intregi. Asezati deasupra cate un fursec decupat, avand grija sa nu atingeti partea pudrata cu zahar. Apasati usor sa se lipeasca cele doua bucati.

Aluatul il dam la frigider

Aluatul il dam la frigider

Intindem foaie subtire

Intindem foaie subtire

Decupam aluatul

Decupam aluatul

Jumatate din fursecuri le decupam in centru

Jumatate din fursecuri le decupam in centru

Cand sunt copate le pudram cu zahar

Cand sunt copate le pudram cu zahar

Cele intregi le ungem cu dulceata

Cele intregi le ungem cu dulceata

Fursec cu dulceata

Fursec cu dulceata

Fursecuri cu dulceata

Fursecuri cu dulceata

Comentarii (21)

 

Ultimele comentarii

ela  acum 11 ani - 9 Februarie 2011 19:59  

arata foarte bine am sa le incerc si eu ;)
 

mara  acum 11 ani - 2 Martie 2011 14:36  

Le-am facut acum doua zile, pentru ziua surorii mele, sunt foarte bune; cu cat stau mai mult, cu atat se fragezesc si se fac mai bune. Un vot de la noi, Ioana!
 

Ioana  acum 11 ani - 2 Martie 2011 14:39  

merci! transmite-i "La multi ani" surorii tale si din partea mea.
 

mara  acum 11 ani - 3 Martie 2011 11:53  

Multumesc Ioana, o sa vada, te "urmareste" si ea! ;)
 

Aditza  acum 11 ani - 12 Aprilie 2011 15:42  

EXCELENTE!!!!!!
 

violeta  acum 10 ani - 13 Octombrie 2011 12:09  

sunt f.bune.fetita mea de numai 4 ani a mancat asa de multe ca imi era frica sa nu i se faca rau!Eu le-am umplut cu ciocolata.
Multumesc pt. reteta .
 

mihaela g penzis  acum 10 ani - 1 Decembrie 2011 15:39  

am incercat sa le umplu cu crema de lamaie si cioco cu es.de menta se topesc "gustativele papile,abunda" =P~ =P~ =P~
 

laura  acum 10 ani - 9 Decembrie 2011 05:10  

;) le-am umplut cu un topping de ciocolata pentru inghetata.Ft bune merci de reteta.
 

brandusa  acum 10 ani - 30 Decembrie 2011 12:01  

azi le incerc si eu. O sa va spun cum au iesit.
 

corina  acum 7 ani - 31 Decembrie 2014 20:07  

Sunt minunate! Le-am facut in mod special pentru baietelul meu si petru ca-i dau doar cateva o data , celelalte le pastrez fara dulceata asa ca ne putem bucura de ele cateva zile. Multumesc Ioana pentru minunatele tale retete si-ti urez sa ai un An Nou asa cum iti doresti! La Multi Ani !
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...