Madlene

Retete desert Retete din Franta Retete cu ou

Reteta Madlene

Ce bune au iesit, pufoase si nu extrem de dulci. Le-am servit dimineata cu cafea, mai mult nu au rezistat.

Ingrediente

3 oua
130 gr zahar
1 esenta vanilie
coaja razuita de la 1/2 portocala (sau lamaie)
130 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1 priza sare
100 gr unt topit si racorit
putin unt si faina pentru tava

Bucati: 24

  1. Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, coaja de portocala si vanilia pana compozitia devine spumoasa si are o culoare galben pal, cca 5 minute. Zaharul trebuie sa se topeasca de tot.
  2. Se amesteca faina cu sarea si praful de copt si se cerne peste oua in doua transe. Se amesteca usor, folosind telul, astfel incat spuma de oua sa nu se lase prea tare.
    * pentru un aspect mai interesant puteti adauga si putin mac in compozitie
  3. Se toarna in 2-3 transe untul peste compozitie si amestecam iar usor pana la omogenizare.
  4. Se da compozitia la frigider minim 30 minute.
  5. Se unge cu unt topit o forma de madlene. Se presara faina si apoi in chiuveta se scutura excesul.
  6. In fiecare forma din tava punem 1 lingurita cu varf din compozitia pregatita. Dam la cuptorul preincalzit la 190C pentru 12 minute.
  7. Scoatem tava din cuptor, o lovim usor de masa sa se desprinda madlenele, le asezam pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

Batem ouale cu zahar si arome

Batem ouale cu zahar si arome

Aluatul

Aluatul

Aluatul dupa ce a stat la frigider

Aluatul dupa ce a stat la frigider

Pregatim tava

Pregatim tava

In forme

In forme

Coapte

Coapte

Comentarii (21)

 

Ultimele comentarii

crasmaru   acum 11 ani - 28 Decembrie 2010 19:56  

si eu fac madlene ,dar cu compozitie de chec.Ies minunate.
 

roxiS  acum 11 ani - 14 Februarie 2011 15:40  

incredibil de bune
vreau de ceva vreme sa scriu un comentariu dar nu ma pot opri din mancat
am dus tava din fata mea ca le-am facut pt cea mica dar in ritmul asta va gasi doar hartiile de la madlene
sunt bune,bune si cu o cana de cacao cu lapte e mai mult decat un desert
multumim
 

anka1969  acum 11 ani - 27 Februarie 2011 10:08  

Sunt foarte bune. Si eu le-am facut. Prima data nu am avut tava si le-am facut in forme de briose.Dupa ce am cumparat tava am repetat reteta, dar nu reuseam sa le coc ,cum reuseau cei din jur sa le manance.Incercatile si nu veti regreta!
 

lira  acum 11 ani - 17 Aprilie 2011 15:47  

Ioana tavi din astea cum ai tai, am luat saptamana trecuta din carrefour reduse la 2 lei de la 10 lei :)
 

mihaela g penzis  acum 10 ani - 1 Decembrie 2011 15:15  

delicioase ,facultativ inainte de a fi coapte se pot orna cu:fulgi de cioco.gem de maciese,sau catina;platoul poate fi asezat pe crengute de brad! ;) ;) ;)
 

staicu roxana  acum 10 ani - 17 Februarie 2012 12:22  

as vrea sa stiu daca nu pot pune compozitia toata intr-o tava si sa o fac blat caruia sa-i pun o crema la mijloc?
am facut madlenele de mai multe ori si le-am taiat in doua si am pus crema de la prajitura snickers a L.Sava si au fost bune rau
asa e mai mult de munca decat daca ar fi un blat
PS: nici o alta reteta de madlene sau muffins nu au fost asa de bune ca ale tale(toate retele incercate de la tine au fost la superlativ) :)
 

Ioana  acum 10 ani - 18 Februarie 2012 13:35  

nu m-am gandit la asta, dar nu vad niciun impediment atata timp cat pastrezi grosimea blatului cam aceeasi cu a madlenelor in forma.
 

Ana  acum 10 ani - 18 Februarie 2012 18:10  

Buna! Am gasit la Cora tava pentru Madlene, din silicon. Tu ai incercat-o? Stii ceva tips-uri in ceea ce priveste tava din silicon...e mai buna, mai rea?
 

Ioana  acum 10 ani - 18 Februarie 2012 18:11  

nu am incercat-o pe cea de silicon. dar stiu ca trebuie sa o ungi usor si pe aceasta chiar daca e din silicon. o pui pe tava cuptorului ca sa fie usor de mutat.
 

Camelia  acum 5 ani - 24 Martie 2017 19:44  

O reteta excelenta! Ies perfect, mai ales in tava mea de silicon, pe care nu o ung decat f putin la prima tura, pt ca au si striatiile celebre. O desfatare de fiecare data, apreciate de oaspeti ( chiar invidiate:), de colegii fetitelor mele care le-au servit la ultima petrecere la scoala ( portie dubla:). Multumim frumos. Nu ne mai ramane decat sa savuram, eventual citind " A la recherche du temps perdu" a lui Proust. Probabil vom intelege mai bine fenomenul memoriei involuntare. Cu siguranta, fetelor mele madelenele le vor aduce aminte de multe momente placute petrecute in familie sau cu colegii de clasa.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...