Galuste cu capsuni

Retete cu branza Retete desert Retete cu fructe Retete lact-ovo-vegetariene

Imaginati-va: galuste din urda, umplute cu capsuni, trase-n unt si apoi rostogolite prin mac. Irezistibil! Banuiesc ca ati trecut deja la treaba si chiar acum pregatiti ingredientele pentru aceste galuste cu capsuni.

Cat as vrea ca toate deserturile bune si aspectuoase sa se faca la fel de rapid si usor ca aceste galuste cu capsuni.

Ingrediente

200 gr urda
100 gr faina
3 linguri unt
3-4 linguri zahar
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1 ou
10 capsuni (mai mici)
1 plic zahar vanilat
50 gr mac

Bucati: 10

  1. Intr-o oala mai adanca si larga se pune apa la fiert.
  2. Se macina macul cu 1 lingura zahar.
  3. Se freaca urda cu 2-3 linguri de zahar, 1 lingura unt si coaja de lamaie.
  4. Se adauga oul si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca iar bine.
  5. Capsunile se curata de codita, se spala si se scurg pe servetele de bucatarie. Se presara apoi cu zaharul vanilat.
  6. Se ia cate o lingura aluat si se face bila. Se aplatizeaza bila in palma, sa ia forma de disc. Se aseaza o capsuna in centru apoi se inchide aluatul in jurul ei si se ruleaza intre palme sub forma de bila.
  7. Se pun galustele formate in apa care fierbe (dar data la mic, sa nu mai clocoteasca). Se fierb putin peste 5 minute, pana se ridica la suprafata.
  8. Se incinge restul de unt intr-o tigaie. Se scot galustele din apa cu o paleta cu gauri, se scurg bine si se pun in unt. Se prajesc in unt 2 minute, pe toate partile.
  9. Se trec galustele prin macul macinat.
  10. Se aseaza galustele cu capsuni pe un platou si se presara putin zahar pudra deasupra. Intre ele se pot aseza capsuni proaspete, contrastul de culoare e minunat.

Aluatul pentru galuste

Capsunile cu zahar vanilat

Disc

Capsuna pe disc

Formam bila

Galustele formate

Galustele fierb

Galustele trase in unt

Galustele trecute prin mac

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...